У Львові затвердили розміри виплат для учасників АТО та їх дітей

3090 0
Сьогодні, 4 жовтня, на сесії міської ради проголосували за внесення змін до ухвали міської ради «Про затвердження Комплексної програми підтримки учасників антитерористичної операції та членів їх сімей – мешканців м. Львова».
фото: vidido.ua, ipress.ua, www.unian.ua

фото: vidido.ua, ipress.ua, www.unian.ua

Внесені зміни передбачають доповнення програми трьома новими заходами. Про це інформує прес-служба Львівської міської ради.

«Проектом ухвали ми забезпечуємо розширення комплексної програми на добровольців учасників АТО – мешканців міста Львова, а також доповнюємо нашу комплексну програму трьома пунктами. Це проживання для певної категорії учасників АТО на території міста Львова, реабілітація учасників АТО, які стали інвалідами, мова йде про інвалідів-спинальників, а також інвалідів, які втратили кінцівки та інші частини тіла. І третє – надання одноразової матеріальної допомоги дітям загиблих учасників АТО до дня Святого Миколая», – зазначила Оксана Рубай, в. о. голови Львівського міського центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді, в.о. керівника міського Центру надання послуг учасникам бойових дій.

Як зазначено у пояснювальній записці до проекту ухвали, програму доповнюють новими заходами щодо:

забезпечення тимчасовим безоплатним проживанням учасників АТО та членів їх сімей, які приїхали до Львова з метою: проходження медичного обстеження за скеруванням медичного закладу; забезпечення догляду за постраждалим під час лікування/реабілітації; відвідування могили загиблого на Личаківському кладовищі; участі в урочистостях та інших заходах міста; одноденного гостьового візиту (постраждалим учасникам та членам сімей загиблих).

– надання одноразової матеріальної допомоги на реабілітацію постраждалих учасників бойових дій: інвалідам – спинальникам (І група інвалідності) – у розмірі 50  тис. грн.; інвалідам, які втратили кінцівку, інші частини тіла (ІІ група інвалідності) – у розмірі 10 тис. грн.

– надання одноразової матеріальної допомоги дітям (до досягнення ними 23 років) загиблих та зниклих безвісти учасників АТО до Дня Святого Миколая у розмірі 10 тис. грн.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!