У Львові завтра можуть не курсувати 200 маршруток. Доповнено

24157 1
Власники маршруток міста і водії 30 серпня обіцяють вийти на безстрокову акцію протесту під стіни Львівської міської ради.
фото: brovary.pravo-znaty.org.ua, volynpost.com

фото: brovary.pravo-znaty.org.ua, volynpost.com

Основна мета страйку — привернути увагу громадськості до корупційних схем у транспортній системі Львова. Про це у коментарі Tvoemisto.tv розповів організатор акції протесту, голова Вільної профспілки пасажирських перевізників Асоціації вільних профспілок автотранспортників України Ігор Сеник.

«Ми хочемо, щоби люди знали, як насправді працюють водії та власники автобусів. Щоби вони розуміли, чому водій відмовляється брати пільговиків, чому наші маршрутки у такому поганому стані», — каже Ігор Сеник.

За словами голови профспілки, АТП, які беруть в оренду автобуси у приватних власників, не виплачують належні їм кошти.

«Коли власник автобуса віддає свій транспортний засіб в оренду АТП, він очікує отримувати за це гідну оплату. Але цього немає, — скаржиться Ігор Сеник. — Керівництво АТП виграє тендери на те, щоби провозити більше пільговиків і забирає ці відшкодування з бюджету собі. Власник автобуса ж не отримує майже нічого. Крім того, вони заправляють маршрутки абичим, не ремонтують їх належним чином».

Читайте також: У Львові п’яного водія маршрутки звільнили за кілька днів до аварії

Голова Вільної профспілки каже, що перевізники, які 29 серпня вийдуть на акцію протесту, не проти перевезення пільговиків. Але вони хочуть отримувати за це відповідні відшкодування з бюджету.

Наразі страйк запланований на 9:00 – 10:00. На акцію мають зібратися представники усіх АТП міста. Загалом, за словами Ігоря Сеника, 200 маршрутних таксі не курсуватимуть. Які саме маршрути не курсуватимуть, Tvoemisto.tv не повідомили.

Зазначимо також, що підприємства «Успіх БМ» та «Фіакр Львів» заявили, що їхні перевізники не братимуть участі у протестах. Утім, організатори страйку цю інформацію спростовують.  

Як повідомив начальник управління транспорту та зв’язку Віктор Щир, сьогодні у міському управлінні транспорту відбулась спільна нарада з перевізниками, які надають послуги з забезпечення міських автобусних маршрутів. Усі перевізники підтвердили, що не підтримують страйкових акцій. «Усі перевізники, з якими місто має укладені угоди, запевнили, що страйкових акцій не підтримують. Перевізники зазначили, що зранку працюватимуть диспетчери, які будуть відслідковувати рух автобусів та при відхиленні від маршруту будуть з’ясовувати причини», — зазначив Віктор Щир.

Підготувала Ганна Беловольченко


Читайте також:
30 Серпня, 2016 22:17
ігор Я не можу зрозуміти-чому людина,яка має пенсію=3-4-5 тис.гр.-не платить за проїзд.Чому людина яка на пенсії і ще й працює має більший дохід ніж працюючий- не платить.Чому прцюючий з мінімальною зарпл-ю,безробітний,ученьякий не має грошей,студент і т.п.- має платити за проїзд.Чому в містах халявщики з ПАСВІДЧЕННЯМИ - їздять зранку до ночі неясно куди і зачим.Чому люди які живуть в селах,хворі,інваліди і т.п.- не користуються цими пільгами.Ви подивіться що робиться-в маршрутках всі жінки які виглядають старше 45-50 років просто тупо не платять,взагалі більша половина людей не платить.А нам потім підвищують вартість проїзду-щоб компенсувати халяву.Я думаю-треба просіяти всі ПАСВІДЧЕННЯ-і ви побачите пів халавщиків- як корова язиком злижезараз посвідчення-хіба що дурний не має. А решті по справедливості додати-по 43 гривні-на місяць-і нехай їздять скільки хочуть.Тоді вони 7 раз подумають-чи возити свою дупу на халяву зранку до ночі-чи щось купити за ті гроші.Решта пільговиків-тільки подякує.
І взагалі чому людина яка платить за проїзд змушена через орди халявщиків висіти в маршрутах на одній нозіз вивернутою головою.
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!