У Львові збирають волосся на перуки онкохворим дітям

8287 2
Ініціативу Hair for Share запустили кілька львів’янок у співпраці з благодійними фондами, що опікуються хворими дітьми.
фото: Hair for Share

фото: Hair for Share

У Львові з’явилась ініціатива Hair for Share, метою якої є допомога онкохворим дітям, які внаслідок хіміотерапії втрачають волосся.

Така ідея виникла у львів’янок Людмили Крижановської, Олени Крижановської, Анастасії Набокової, Дарії Шкіль, Вероніки Саврук та Марії Маковецької у співпраці з благодійними фондами «Крила Надії» (Львів) і «Таблеточки» (Київ).

«Ми вирішили поділитися своїм волоссям та подарувати його дітям. У нас є майстри, які сплетуть перуки, тому крок за кроком ми зможемо потішити маленьких героїв й зробити процес лікування комфортнішим й легшим», – кажуть засновниці.

Читайте також: Як вберегти дітей від розвитку раку. МОЗ рекомендує

Щоб виготовити одну перуку, потрібно обстригти волосся чотирьом дівчатам. Його довжина має бути щонайменше 20-25 см, воно має бути доглянутим: може бути фарбоване, але не пошкоджене. Вартість виготовлення перуки коливається від 8 до 15 тис. гривень.

«Нам вдалося знайти майстрів, які, дізнавшись про акцію, погодилися виготовити їх за 4 тис. грн. Онкохворим діткам зазвичай підходять перуки лише з натурального волосся, оскільки на синтетичні матеріали у них може бути алергія», – кажуть у Hair for Share.

Читайте також: У Львові збирають позитивні онкоісторії для майбутньої книги

Щоб допомогти дітям, які пройшли хіміотерапію, можна обстригти та пожертвувати на перуку своє волосся або перерахувати кошти на виготовлення перук БФ «Крила надії» (ПриватБанк – 5169 3305 1136 7333, призначення платежу – «на перуки»). Також людей закликають ділитись інформацією про акцію в соціальних мережах з хештегом #HairForShare.

Читайте також: У Львові створили громадську організацію для жінок, які одужують від раку

«Перед зрізом волосся необхідно помити і гарно висушити волосся, розділити його на максимальну кількість хвостиків і обрізати. Якщо ви фарбували своє волосся, просимо вас написати на аркуші паперу та додати листок до пакунку з волоссям, якою фарбою (колір та назву бренду). Якщо фарбували хною, теж вкажіть, будь ласка. Якщо у вас кучеряве волосся, будь ласка, вкажіть це також на акруші паперу і додайте листок до пакунку. Кожний хвостик загорніть в окремий аркуш паперу, так щоб волосся не заплуталося. Підходять також хвостики, старі шиньйони та перуки "з шафи", але не старші за 5 років, адже ті, які лежать довше мають специфічний запах, який важко вивести». – пояснюють у Hair for Share, як правильно обстригти волосся.

У Львові дружнім перукарями проекту є Оленка Мазурок, Ірина Попович та Hair Factory Lviv, у Києві – Максим Нестеров.

 


Читайте також:
12 Вересня, 2019 23:31
Николай Статья то хорошая и очень познавательная, можно я процитирую Вашу статью на своем сайте [***]s://parik.in.ua/ и оставлю на вас ссылку как полезная статья о париках? Хочу похожую статью написать, изучаю информацию. Буду очень благодарен
11 Грудня, 2018 18:54
666 ... хворі діти потребують так багато для їхнього лікування , що в тому переліку оті "перуки" виглядають як певне знущання над тими дітками ... і якщо в тих "добродійок" дещо виросте на лобі , най не дивуються ... Бог все бачить і воздає кожному за його діла і "дєлішки" ...
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!