У Львові змінять дорожні знаки для паркування батьків із дітьми

2812 0
Нові знаки встановлюватимуть на великих парковках супермаркетів.

У Львові з’являться експериментальні дорожні знаки для паркування автомобілів батьків із дітьми, які не матимуть гендерного забарвлення. Відповідну ухвалу підтримали сьогодні, 31 жовтня, депутати ЛМР.

Читайте також: У Львові на зупинках транспорту встановлять нові дорожні знаки

Знаки розробили відповідно до плану реалізації ініціативи ЮНІСЕФ «Громада, дружня до дітей та молоді»,  аби врегулювати позначення паркомісць для сімей із дітьми та підвищення безпеки дорожнього руху. На місцях, де встановлять ці знаки, нанесуть й відповідну розмітку.

Раніше на знаках для паркування батьків із дітьми та немовлятами зображали жінку з візочком. Тепер на знаку, крім позначки парковки, зображений лише дитячий візочок.

За словами депутатки ЛМР Юлії Гвоздович, насамперед виділені місця для паркування батьків із дітьми повинні бути на кожній великій парковці.

«Якщо сім’я везе з собою маленьку дитину та візочок, то їй потрібно трішки більше місця для того, щоб відкрити двері. В нас вже є певні домовдленості з низкою великих торгових центрів, які готові встановити ці знаки, але їм потрібна уніфікована форма», – зазначила під час пленарного засідання Юлія Гвоздович.  

За словами керівника управління транспорту ЛМР, ці знаки відправлять як пропозицію до Міністерства внутрішніх справ.

Читайте також: Дорожні знаки та розмітка. Як у Львові відбувається організація безпеки дорожнього руху

Нагадаємо, у 2017 році у Львові затвердили декілька експериментальних дорожніх знаків.

Вікторія Ейсмунт


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!