У Львові змінюються правила паркування: 3 нововведення

6697 2
Із п’ятниці, 1 квітня, у Львові набирають чинності нові зміни щодо паркування у центральній частині міста. Серед нововведень – зростання вартості перебування автомобіля на платній парковці. Про це на прес-конференції повідомив директор ЛКП «Львівавтодор» Олег Береза.
Фото: zik.com.ua, lviv.comments.ua, lvivpost.net, privatbank.ua, rius-hotel.lviv.ua, infoua.org

Фото: zik.com.ua, lviv.comments.ua, lvivpost.net, privatbank.ua, rius-hotel.lviv.ua, infoua.org

1. Нові ціни.

Як розповів директор ЛКП «Львівавтодор» Олег Береза, з 1 квітня вартість паркування в центральній частині міста зросте до 6-8 грн. Так 8 грн за годину доведеться платити на закритій парковці на вулиці Валовій. Інших паркомісця у першій зоні паркування (центральна частина міста) коштуватимуть 6 грн за годину. Слід зазначити, що до цього часу на цих парковках вартість становила 4 грн.

У другій зоні паркування – на пл. Липневій та Двірцевій, вартість і надалі буде 2 грн. за годину.

Відповідно зросте і вартість абонементу на паркування на вул. Валовій. Тепер північна перепустка коштуватиме 3000 грн.

2. Зменшення часу транзиту.

Тепер час на пошук місця на закритій парковці на вулиці Валовій скоротили з 15 до 5 хв.

3. Нова закрита парковка в центрі.

Невдовзі в центрі міста може бути побудована ще одна закрита платна парковка. Мова йде про територію поблизу «Вернісажу» – вул. Театральна, Низький Замок. Однак скільки планують створити паркомісць та у який термін їх облаштувати поки невідомо. Відповідні рішення мають прийняти міські чиновники згодом.

Читайте також: 8 думок про те, як у Львові покращити паркування у Львові

Нагадаємо, у Львові планують запустити мобільний додаток, який показуватиме водіям вільні місця на парковках у центрі міста. 

Підготував Ігор Саджениця


Читайте також:
31 Березня, 2016 14:13
qwert а може б заборонили б паркування на тротуарах? адже їхня основа не розрахована на тиск машин, а лише на тиск ноги пішоходів. а хто пркується на тротуарі, нехай би платив за їхз відновлення.
30 Березня, 2016 11:38
666 ... от така вона "правда" в Україні ... от нащо розповідати про правила паркування , коли НІХТО ці "правила" НЕ виконує ? ...
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!