У Львові знімають фільм про Грицька Чубая

2181 0
Формально ведучим, а по суті провідником по життю Грицька Чубая буде український поет Сергій Жадан.
Фото: Zaxid.net

Фото: Zaxid.net

У Львові знімають телепроєкт «Чубай. Говорити знову» – документальний біографічний фільм про українського поета Грицька Чубая. Про це повідомляють організатори заходу.

Ініціатором створення телепроєкту стала донька Грицька Чубая – Соломія Чубай.

«Для мене, як і для Тараса Чубая, популяризація творчості нашого батька є справою всього життя. Видання батькової поезії, організація вечорів і фестивалів, пов’язаних з його іменем, – це те, що я завжди робила і робитиму не лише як його донька, але і як людина, що сповідує певні ідеали та цінності», – каже Соломія Чубай.

Фільм про Грицька Чубая матиме інноваційний формат і створюється на стику жанрів документального фільму та телевистави, дія якої розгортається в декораціях майстерні-підвалу Грицька Чубая. Відеопроєкція розсуває стіни майстерні та переносить глядача в час і простір, про який йдеться.

Формально ведучим, а по суті провідником по життю Грицька Чубая буде український поет Сергій Жадан. Автори фільму кажуть, що Сергій сьогодні, як і Грицько Чубай у свій час, змінює контекст свого існування: він читає свої вірші на фронті, створює радіо, є волонтером, доводить суспільству власну незалежну думку, називаючи речі своїми іменами. Сергій пройде коридорами життя Грицька Чубая і матиме можливість замислитись над ним з відстані часу.

Про Грицька Чубая у фільмі розповідатимуть його друзі – поети, письменники, художники, філософи, які були свідками його життя і творчості, члени родини поета: Галина Чубай, Тарас Чубай, Соломія Чубай, Василь Герасим’юк, Юрій Брилинський, Микола Рябчук, Роман Кісь, Орест Яворський, Роман Готра, Юрій Винничук, Ігор Калинець, Богдан Стельмах, Влодко Кауфман, Йосип Іванкевич, Катерина Немиря, Святослав Максимчук, Мирослав Греділь.

Режисер та автор ідеї Михайло Крупієвський, консультант Соломія Чубай, оператор-постановник Роман Єленський художник-постановник Олексій Хорошко, звукорежисер Ігор Барба, супервайзер VFX Олег Кіндратів. До музичного оформлення телепроєкту увійдуть пісні Тараса Чубая.

Прем’єра фільму відбудеться у день народження Грицька Чубая 23 січня 2021 року на телеканалі «Еспресо».


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!