У Львові зустріли вояків, які півроку були на Сході. Фото

6228 0
У п’ятницю, 5 грудня, до Львова із зони АТО повернулись близько двох сотень бійців Третього батальйону територіальної оборони. У центрі міста під звуки оркестру їх зустрічали рідні, друзі, а також військові та представники обласної влади.
Фото: ЗІК

Фото: ЗІК

Родичі та друзі бійців почали збиратися біля пам’ятника Тарасу Шевченку у центрі Львова о 9:00. Вони не бачили своїх близьких, які були на Сході, ще з літа, тому з нетерпінням чекали зустрічі з ними. Люди приготували для них квіти, кульки, прапори України, пише ZIK.

Автобуси з бійцями приїхали ближче до 10:00. На честь Героїв грав оркестр. Рідні відразу побігли до автобусів, аби зустріти захисників. Люди не стримували сліз.

Фото: ZIK

Боєць Іван, якого зустрічала дружина, розповів, що дорога Львова зайняла 22 години. У зоні АТО боєць провів майже три місяці.

«Там було по-різному. Люди стояли на морозі у літніх берцях та формі. Якби не волонтери, то не знаю, що б ми робили. Тому низький їм уклін», – сказав Герой.

Фото: ZIK

Молодого бійця Дмитра зустрічала кохана дівчина. Вони не бачились із липня. П’ять місяців хлопець воював на Луганщині. Він розповів, що було дуже важко, однак усі завдання керівництва виконували. Зараз хлопець планує відпочити вдома.

Фото: ZIK

«Бійці впоралися із своїми завданнями. Вони молодці. З матеріального боку складнощів у них не було… Були проблеми із транспортом. Під час ведення бойових дій багато машин ламалися. Там через морози машини не заводяться», – розповів т.в.о. військового комісара Львівського обласного військкомату підполковник Олександр Тіщенко.

Вояки матимуть двотижневу відпустку. Далі вони повернуться у військову частину для проведення бойового злагодження.

Фото: ZIK


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!