У Львові облаштують 80 нових майданчиків для вигулу собак

2485 0
ЛКП «Лев» вже розглянуло 57 локацій, які б могли слугувати для вигулу собак.
Фото: ЛКП «Лев»

Фото: ЛКП «Лев»

У Львові протягом літа з’являться нові майданчики для вигулу собак. Роботу з пошуку відповідних локацій проводить ЛКП «Лев». Про це йдеться в повідомленні прес-служби ЛМР.

«Зараз ми розглянули ті 57 локацій, які були у нашому місті з 2000 року. Спільно з мешканцями всіх ділянок ми провели аналіз і виявили, що з них 67% не придатні для вигулу. Ці території або забудовані, або на тих місцях ростуть непролазні хащі. Відповідно до цього, зараз ми шукаємо нові локації і плануємо їх проінспектувати», – каже директорка ЛКП «Лев» Оксана Кошак.

Читайте також: Де можна гуляти з собакою у Львові. Інтерактивна мапа

ЛКП «Лев» спільно з громадською ініціативою Dog-Friendly City провели перевірку Франківського району на можливість облаштування місць для вигулу собак. Ініціатори працюють над створенням трьох різновидів локацій. Одним із них стануть прогулянкові зони, де людина може гуляти з собакою на поводку. Такі зони передбачатимуть належну інфраструктуру і устаткування, що інформуватиме про дозвіл прогулянок з твариною. Також там будуть розміщені контейнери для догляду за твариною під час прогулянки.

Іншим типом локацій стануть місця закритого типу з лавочками для відпочинку. Там людина зможе спускати з повідка собаку та не боятися за її втечу, адже майданчики будуть закритими.

Читайте також: Твій пес — твоя купа. Як змусити власників тварин прибирати за собаками

Третім різновидом стануть тренувальні майданчики. Подібні майданчики знаходяться у парку Івана Франка, де можна разом із собакою займатись на тренажерах. Загалом, в ЛКП «ЛЕВ» та Dog-Friendly City планують створити 80 майданчиків і розробити план на 10 років, що передбачатиме етапи реалізації проекту.

Відповідно до результатів перевірки наявних майданчиків для вигулу собак у Львові стало відомо, що вони переважно не відповідають вимогам щодо безпечного вигулу собак. Про це в коментарі Tvoemisto.tv розповіла координаторка громадської ініціативи Dog-Friendly Сity Ольга Кирилович.

«Ініціатива цього проекту йде знизу. Dog-Friendly Сity співпрацює з ЛКП “ЛЕВ” – вони мають певні важелі впливу у міськраді, а ми розуміємо середовище зсередини. Аудит цих ділянок був зроблений, щоб показати, що майданчики для вигулу собак фактично або зникли, або мають недостатню площу. Середній бал ділянкам склав 2,02 за 5-бальною шкалою», – каже вона.

За її словами, результати аудиту були представлені в міськраді. Ольга Кирилович вважає, що в умовах бездіяльності за декілька років у Львові не залишиться жодного майданчику для вигулу собак.

Читайте також: Безпритульні, притульні. Як живуть вуличні собаки в Україні та Польщі

«Хоча наявні ділянки були виділені для вигулу собак, вони не були зафіксовані у жодній ухвалі чи у містобудівних планах. Тобто території майданчиків не були юридично закріплені. Наша основна мета – визначити нові локації для майданчиків, ознакувати їх та юридично зафіксувати, щоб вони назавжди були призначені для вигулу собак», – додає вона.

Також вона зазначила, що Франківський район став першим, що почав працювати над визначенням локацій для майданчиків. Громадська ініціатива Dog-Friendly Сity спільно з ЛКП «ЛЕВ» визначили декілька локацій для облаштування великих та маленьких майданчиків. Зокрема, вони можуть з’явитися у Снопківському та інших парках району.

Окрім того, організатори проекту пропонють мешканцям зголошуватися до ініціативи – адже краще за тих, хто вигулює собак, ніхто не знає, де саме можна це робити, - каже Ольга Кирилович. Цілком можливо, що побажання мешканців будуть прийняті до уваги.

Читайте також: Як у Львові працює центр «всиновлення» тварин

Також вона зазначила, що у Львові розпочнеться процедура скасування попередньо виділених ділянок.

Микита Гладченко


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!