У Львові з’явиться конгрес-готель, який стане найбільшим у місті

5903 0
На території між вулицями Стрийська-Наукова-Підстригача, де знаходиться невеличке озеро, ТзОВ «Агенція «Європростір» збирається побудувати сучасний готель для проведення конференцій та конгресів та ресторан із виходом на озеро. Навколо озера облаштують відпочинкову зону. За задумом, це має бути найбільший готельно-ресторанний комплекс міста.
фото: zaxid.net

фото: zaxid.net

Мерія вже дала дозвіл на розроблення детального плану території, аби змінити вид зонування ділянки із рекреаційної зони на зону комерції та дозволити інвесторам там будувати. Про це пише ZAXID.NET.

Головний архітектор Львова Юліан Чаплінський розповів, що візуалізації та детальної інформації про вигляд готелю наразі немає. Поки що чиновники домовились з інвесторами про будівництво готелю для бізнес-туризму, який, за словами Чаплінського, потрібний Львову.

«Агенція «Європростір» орендує три ділянки довкола цього озера. На одній ділянці, тій, що виходить на вулицю Стрийську, планують побудувати ресторан із виходом до берега озера. На другій ділянці, розташованій уже за озером, планують збудувати конгрес-готель. Зараз найбільший готель у Львові - «Дністер». Готель на перехресті Стрийська-Наукова має бути значно більшим», - розповів Юліан Чаплінський.

Для порівняння, готель «Дністер» має 141 номер. За словами головного архітектора, цей готель матиме не менше 200 номерів. 

Керівник «Агенції «Європростір» Андрій Макара підтвердив, що інвестори планують збудувати найбільший у Львові готель на понад 200 номерів. Він також додав, що на третій ділянці, яка знаходиться біля готелю, будуть об'єкти спортивної інфраструктури для гостей готелю. Розповісти будь-яку більш детальну інформацію Андрій Макара відмовився, посилаючись на комерційну таємницю. 

Ділянка, де має знаходитись готель

На думку Чаплінського, будівництво готельно-ресторанного комплексу розпочнеться не раніше, аніж навесні 2017 року, оскільки інвесторам потрібно оформити багато паперів. Для будівництва такого комплексу, за його словами, потрібно щонайменше два роки.

Ці ділянки компанія орендує з 2007 року. За словами головного архітектора, забудовники в загальному заплатили за оренду цих ділянок близько мільйона доларів. Чаплінський припускає, що інвестори відразу мали намір будувати готельно-ресторанний комплекс, але через фінансову кризу відкладали будівництво.

Відповідно до ухвали Львівської міськради від 2007 року, якою депутати передали «Агенції «Євпростір» землю в оренду, загальна площа всієї орендованої землі – 3,13 га. Площа ділянки, на якій збираються будувати готель – 1,33 га, біля готелю має бути ділянка із спортивною інфраструктурою площею 1,12 га. На іншому березі озера має розташовуватись ресторан із площею 0,21 га. Поблизу ресторану, відповідно до ухвали, має знаходитись стоянка, орієнтовною площею 0,56 га.

Ділянка, де має бути ресторан і автостоянка

Першими засновниками ТзОВ «Агенція «Європростір» були екс-депутат Львівської міськради від партії «Свобода» Володимир Говірко та бізнесмен Іван Торський. Потім власником стала компанія «Локрін Холдінгс Лімітед» з Віргінських островів.

Зараз серед засновників ТзОВ «Агенція «Європростір» є кіпрська компанія «Ленторекс ентерпрайзес ЛТД» та українська компанія ПАТ «Закритий недиверсифікований венчурний корпоративний інвестиційний фонд зелених технологій Грінвіль». Кінцеві власники компанії не вказані.

За даними Smida за третій квартал 2015 року, акціонерами «Грінвіля» є кіпрські компанії «ТКС Ріел Істейт Паблік Компені Лімітед» та вже згадувана кіпрська компанія «Ленторекс Ентерпрайзес ЛТД» (по 13,75%), а також ТОВ «КУА «Активні інвестиції» (12,3%), кінцевим власником якого є Іван Торський.

Компанія «Грінвіль» водночас є забудовником ЖК «Добра оселя», що будують на вул. Княгині Ольги та ЖК «Місто трав», що будують на вул. Кульпарківській.

Компанія-засновник ПАТ «Грінвіль» холдинг «ТКС» вже має досвід будівництва готелю. У 2008 році компанія збудувала у Трускавці апарат-готель «Лісова пісня», де гості можуть взяти квартиру в оренду або ж викупити її. Наразі більшість квартир у апарт-готелі не викуплені. 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!