У Львові з’явиться унікальна відкрита бібліотека

7236 0
Український Католицький Університет розпочав будівництво бібліотеки, яка стане важливою частиною студентського містечка. Окрім того, керівництво навчального закладу обіцяє, що доступ до багатофункціональної бібліотеки матимуть усі львів'яни.
фото: УКУ

фото: УКУ

До 2025 року Український католицький університет планує збудувати студентське містечко. Для львів’ян обіцяють відкрити значну частину його об’єктів: унікальний триярусний храм, бібліотеку, галерею, кафе, їдальню і готель.

Нині університет взявся за будівництво бібліотеки. «З Богом! Починаємо будувати першу за часів незалежності України Бібліотеку УКУ імені митрополита Андрея Шептицького», – йдеться на facebook-сторінці УКУ.

«Ми вирішили поєднати академічну й громадську бібліотеки. На Заході таких прецедентів поєднання майже немає, адже в розвинутих країнах і громадська, й університетська мережі бібліотек є самодостатніми. У нас, на жаль, система громадських бібліотек не функціонує, зокрема у Львові ці заклади перебувають у критичному стані. Тож хочемо від університету зробити подарунок для громади міста, відкривши перший поверх бібліотеки для широкого загалу», – зазначав раніше директор нинішньої бібліотеки УКУ Тарас Тимо.

Бібліотека стане однією із частин студентського містечка УКУ, що на вулиці Козельницькій (за Податковою).

Нині Український Католицький Університет має на меті відкрити ряд нових бакалаврських та магістерських програм, а відтак створити простір, у якому студентам буде комфортно жити, навчатися, збагачуватися духовно й проводити вільний час.

Опублікувала Юлія Сабадишина


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!