У Маріуполі могли загинути до 22 тисяч людей, – ОВА

1349 0
Незалежних оцінок втрат від невпинних російських бомбардувань міста немає.

У Маріуполі, за попередніми оцінками, могло загинути від 20 до 22 тисяч людей. Про це повідомив голова Донецької обласної військової адміністрації Павло Кириленко для CNN.

Читайте також: Росіяни скинули на Маріуполь невідому токсичну речовину

«Ситуація з Маріуполем ускладнює коментування кількості втрат, місто в облозі та блокаді. Ми зараз обговорюємо від 20 до 22 тисяч загиблих у Маріуполі», – каже Павло Кириленко.

Незалежних оцінок втрат від невпинних російських бомбардувань міста немає. Президент України Володимир Зеленський заявив, що в Маріуполі загинули «десятки тисяч».

Павло Кириленко також згадав про можливу хімічну атаку в Маріуполі, деталі якої ще повністю не підтверджені. 

Читайте також: Росіяни спалюють в крематоріях тіла тисяч загиблих у Маріуполі

«Ми знаємо, що минулої ночі близько опівночі безпілотник скинув якийсь поки невідомий вибуховий пристрій, люди, які перебували на території Маріупольського металургійного комбінату та навколо нього, троє людей почали відчувати нездужання», – додав він.

Маріуполь із 1 березня заблокований російськими військами, які створили в місті гуманітарну катастрофу і чинять геноцид. Поки що деблокувати Маріуполь не вдається і надати українським захисникам допомогу складно.

Нагадаємо, що кількість загиблих мирних жителів в Маріуполі Донецької області перевищила 10 тисяч людей. Ця кількість зростатиме, оскільки російські окупанти продовжують обстрілювати Маріуполь, а тіла мирних жителів «килимом лежать на вулицях». У Маріупольській міській раді 6 квітня повідомляли, що в місті запрацювали російські мобільні крематорії. Після широкого міжнародного розголосу геноциду в Бучі вище керівництво рф наказало знищити будь-які свідоцтва злочинів своєї армії в Маріуполі. Координує роботу цих груп беспосередньо самопроголошений мер-колабораціоніст Костянтин Іващенко.

Історію маріупольця, який провів 12 днів у підвалі під час блокади і зміг евакуюватися до Львова, читайте тут


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!