У Мерефі на Харківщині через обстріли загинули два десятки людей

1944 0
Ситуація в Харківській області лишається важкою на кількох напрямках.
Фото: Головне управління ДСНС України у Харківській області

Фото: Головне управління ДСНС України у Харківській області

Російські війська обстріляли місто Мерефа на Харківщині сьогодні близько 3:30 ранку. Внаслідок цього зруйновано загальноосвітню школу та міський будинок культури. Загинула 21 людина, ще 10 важко поранені. Про це повідомив Офіс Генерального прокурора в офіційному телеграм-каналі. 

Читайте також: Не шукайте у тилу російськомовних, або Чому українізація зараз недоречна

Зараз у місті продовжують розчищати завали. За фактом порушення законів та звичаїв війни, поєднаного з умисним вбивством, розпочали досудове розслідування. 

Від російської агресії продовжує страждати також Ізюм на Харківщині. За свідченнями заступника міського голови Володимира Мацокіна, місто два тижні перебуває в облозі без води, світла, тепла, їжі, ліків, зв’язку. 

«Ситуація нічим не краща від Маріуполя. Отримуємо інформацію, що ті, хто вціліли під обстрілами помирають від хвороб і відсутності ліків. Померлих нікому ховати. Медична допомога не надається. Підвезти гуманітарну допомогу, яка є в достатній кількості, немає змоги. Вивезти людей немає змоги»,  – написав 15 березня Володимир Мацокін на своїй фейсбук-сторінці. Сьогодні поблизу міста тривають бої. 

Читайте також: Росія не відмовляється від ракетних ударів по Львівській та Івано-Франківській областях, – Генштаб ЗСУ 

Нагадаємо, у Маріуполі окупанти скинули надпотужну бомбу на будівлю Драматичного театру, де ховались люди. Бомбосховище витримало і тим, хто ховався всередині, вдалось вижити. 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!