У міськраді розповіли, чи буде підземний паркінг біля Залізничного вокзалу

3789 0
У травні-червні управління інвестицій та проєктів Львівської міськради планує провести відповідний інвестиційний конкурс
фото: прес-служба ЛМР

фото: прес-служба ЛМР

Цього місяця у Львові продовжать реконструкцію площі Двірцевої, яку мають завершити до кінця липня 2020 року. У межах цієї реконструкції планували побудувати підземний паркінг. У міськраді від такої ідеї не відмовилися, однак площу наразі вирішили замостити.

Читайте також: Двірцева до реконструкції і перед відкриттям першої частини. Відео з дрона

Як розповів під час брифінгу 3 березня заступник директора департаменту житлового господарств та інфраструктури ЛМР Андрій Білий, плани «Укрзалізниці» побудувати офіси, житло та багаторівневий наземний паркінг на території між міським та головним вокзалами вносять корективи у планування підземного паркінгу.

«Наземний паркінг, який там є, розташований у ста метрах від вокзалу. Якщо на цьому місці збудують багаторівневий паркінг із вартістю паркування 15 грн, то у підземному паркінгу з більшою собівартістю вартість буде орієнтовно 35 грн. Ми говорили з інвесторами, але питання наземного паркінгу, який налічує 170 місць, створює для них певні невпевненості. Але, тим не менше, все одно такий план є – зробити підземний паркінг. Тим більше, що залізниця ще не визначилася остаточно» прокоментував Андрій Білий.

Він також уточнив, що через зміни у законодавство про концесію та державно-приватне партнерство, управління інвестицій та проєктів ЛМР почало оновлювати документацію під цей інвестиційний конкурс. Відповідно, управління планує у травні-червні його провести.

«Є багато різних факторів, які можуть вплинути на будівництво підземного паркінгу. Тому вирішили, щоби сквер не чекав – замостити його плиткою, поставити вуличні меблі. Тоді інвестору, коли ми його визначимо, доведеться плитку обережно зняти і потім повернути», – каже він.

Він також зауважив, що фонтан на площі має мати довжину 50 метрів, але збудували тільки 30 метрів, з огляду на можливе будівництво підземного паркінгу.

Читайте також: Фонтан бруківка та підземний паркінг: як може змінитися площа Двірцева. Оновлена візуалізація

Нагадаємо, на площі уже завершилися ремонтні роботи, де розташована автостанція. Цю ділянку повністю віддали під громадський транспорт: тут облаштували кінцеві зупинки для автобусів та трамваїв. Роботи на другій частині площі будуть тривалішими через складнощі конструкції фонтану. Цього року також мають розпочати реконструкцію вулиці Чернівецької.

Вартість робіт, які виконує ТзОВ «Онур Конструкціон», становить 165,5 млн гривень без урахування підземного паркінгу. Проєкт виготовили у ЛКП «Інститут просторового розвитку», за яким на площі розділять потоки громадського та приватного транспорту, облаштують велодоріжки, озеленення та перенесуть зупинки громадського транспорту ближче до залізничного вокзалу.

Христина Гоголь


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!