В Україні пропонують будувати автоматизовані гаражі

2349 0
При проектуванні автоматизованих гаражів передбачатимуть доступ персоналу для технічного обслуговування на кожен ярус.
Фото: quo.es

Фото: quo.es

В Україні пропонують будувати автоматизовані стоянки та гаражі, які паркуватимуть авто без участі водія. Відповідні зміни пропонують у оновлених Державних будівельних нормах, повідомляє прес-служба Мінрегіону.

Читайте також: В Україні в селах та містах будуватимуть вужчі дороги

«Процес паркування на таких автостоянках відбувається автоматично, без участі водіїв. Такі стоянки займають менше простору, що дуже важливо, особливо в центральних районах крупних міст. Тобто, їх можна розміщувати там, де не є багато місця для звичайних чи механізованих парковок», — написав на своїй сторінці у Facebook заступник міністра регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Лев Парцхаладзе.

Управління пристроєм для переміщення автомобілів відбуватиметься з диспетчерської. При проектуванні автоматизованих гаражів передбачатимуть доступ персоналу для технічного обслуговування на кожен ярус розміщення автомобілів та до кожного машиномісця.

Читайте також: У великих містах України створюватимуть великі транспортно-пересадочні вузли 

Такі гаражі можна пристроювати до будинків. Крім цього, допускається передбачати підземні автоматизовані гаражі до 9-го поверху включно.

Довідка

Державні будівельні норми (ДБН) — обов’язкові до виконання нормативні документи, які використовуються під час проектування нових та реконструкції наявних будівель, кварталів, мікрорайонів відповідно до їхнього призначення. 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!