У МОЗ надалі не рекомендують послаблювати карантин на Львівщині

4669 0
В Україні працює адаптивний карантин, за яким обласні комісії ТЕБ і НС самі визначають, чи послаблювати карантин.
Фото: freepik.com

Фото: freepik.com

Із 1 червня в Україні вчергове послаблять карантин, але лише в тих областях, де це дозволяє епідситуація. Як повідомили у МОЗ, Львівщина досі не відповідає критеріям послаблення.

Читайте також: Чим найчастіше хворіли мешканці Львівщини, які померли з Covid-19

Кількість нових випадків Сovid-19 за останні 7 днів на 100 тисяч населення становить 13,38, натомість нормою у МОЗ вважають показник 12. Завантаженість ліжок – 21,26% при нормі менше 50%, а охоплення тестуванням має бути не нижчим за кількість нових випадків – тобто, не менше 12-ти на 100 тисяч. На Львівщині цей показник становить 14,81. Таким чином область не відповідає критеріям послаблення лише за одним показником.

Читайте також: У інфекційній лікарні Львова почали експериментальне використання препарату Біовен у хворих на Covid-19

Додамо, що в Україні працює адаптивний карантин, за яким обласні комісії ТЕБ і НС самі визначають, чи послаблювати карантин. На Львівщині карантин продовжили до 1  червня й завтра вирішуватимуть, чи запускати повноцінно транспорт й відкривати дитсадки.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!