У МОЗ розповіли, чи виїжджатимуть сімейні лікарі на виклики

4280 1
Лікарі консультуватимуть пацієнтів також і в телефонному режимі.
фото: uarp.org

фото: uarp.org

Як інформують на офіційній фейсбук-сторінці Міністерства охорони здоров’я, виклик додому сімейного лікаря, терапевта та педіатра входить до переліку послуг, які надаються на первинній ланці.

Читайте також: Ярема Возниця про дитячі хвороби, вакцинацію та вибір лікаря

«Кожен лікар зможе виїжджати до своїх пацієнтів. Щоби вирішити, чи потрібно їхати на виклик, лікар поспілкується з пацієнтом телефоном і вирішить чи справді треба їхати, чи достатньо буде консультації телефоном, чи пацієнт зможе сам приїхати до амбулаторії. Чи буде лікар виїжджати додому – залежить від стану пацієнта, а не від того, як далеко він знаходиться від лікаря», – прокоментували на сторінці.

Як додали в МОЗ, понад два мільйони українців вже обрали своїх лікарів: терапевтів, педіатрів чи сімейних лікарів. Це означає, що уже з липня НСЗУ направлятиме кошти за їх обслуговування у конкретні медзаклади.

Читайте також: Як правильно обрати сімейного лікаря. 4 поради. Інструкція

 


Читайте також:
1 Травня, 2018 19:31
Лора По телефону надо говорить,что вы в тяжёлом состоянии. Тогда врач приедет. А если что то врачу не нравится,врача можно поменять
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!