У НАН України заявляють, що пік коронавірусу минув

2267 0
Фазу плато, що тривала перші два тижні травня, також уже подолали.
Фото: freepik.com

Фото: freepik.com

Пік захворювання на коронавірус в Україні минув й найближчим часом епідемія піде на спад. Про це повідомили в робочій групі з математичного моделювання проблем, пов’язаних з епідемією коронавірусу в Україні, Національної академії наук.

Читайте також: У інфекційній лікарні Львова почали експериментальне використання препарату Біовен у хворих на Covid-19

За оцінками, пік нових випадків Covid-19 припав на перший тиждень травня. У цей період їх було близько пів тисячі щодня.

«Пік наразі вже подолано, хоча схил кривої нових випадків захворювання досить пологий і ми виходимо на зменшення кількості захворілих за день», – сказав віцепрезидент НАН України Анатолій Загородній.

Він додав, що фазу плато, що тривала перші два тижні травня, також уже подолали. Після 10 травня почалося затухання епідемії за більш оптимістичним сценарієм. Він передбачає, що до 25 червня кількість інфікованих в Україні може перевищити 29 тисяч, а кількість летальних випадків наблизиться до тисячі.

Додамо, що раніше головний санітарний лікар Віктор Ляшко заявляв, що Україна вийшла на пік коронавірусу 17 квітня.

Читайте також: У інфекційній лікарні Львова почали експериментальне використання препарату Біовен у хворих на Covid-19

Нагадаємо, в Україні 22,4 тис. людей захворіли на коронавірус, із яких 8,4 тис. одужали, 669 – померли.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!