У неділю у Соборі Святого Юра відбудеться молитовна хресна хода. Як долучитися

4666 0
Пряму трансляцію молитовної хресної ходи можна буде дивитися на ресурсах Тvoemisto.tv.

Цієї неділі, 4 квітня, о 15.00 год у Соборі Святого Юра у Львові відбудеться молитовна хресна хода. Священнослужителі закликають вірян долучатися «дистанційно».

Читайте також: Стало відомо, що спричинило нову хвилю Covid-19 в Україні

Традиційну хресну ходу, яку щороку проводять у христопоклонну неділю, цього року планували провести у Митрополичих садах. Але через спалах захворюваності на коронавірус в області, її проведуть у Соборі Святого Юра.

«Щороку у хрестопоклонну неділю ми як церква збираємося разом для того, щоб згадати цей хресний шлях нашого спасителя і пройти хресною дорогою. Традиційно ми ходили від храму Архистратига Михаїла, через ціле місто, з хрестом. Завершувалось усе на площі перед пам’ятником митрополитові Андрею. Цього року хода відбуватиметься у храмі. Ми закликаємо, щоби наші вірні долучалися онлайн до цієї молитви», – зазначив речник Львівської архиєпархії УГКЦ отець Павло Дроздяк.

Він додав, що кількість вірян у храмі контролюватимуть. Якщо у приміщенні буде занадто людно, то храм закриють.

Тематика цієї ходи, за словами священника Павла Дроздяка – це і відзначення 75-ої річниці від псевдособору, коли була ліквідована Українська греко-католицька церква. Також хода відбуватиметься у контексті пам’яті святкувань 20-тої річниці візиту святого Івана Павла ІІ до України. А також, зазначив отець Павло Дроздяк, під час хресної ходи молитимуться за мир в Україні і за тих, хто постраждав від пандемії.

Пряму трансляцію можна буде переглянути на Фейсбук-сторінці Тvoemisto.tv та на нашому Ютуб-каналі.

Читайте також: Поблизу Львова руйнується старовинна церква, якій чверть тисячоліття. Фото

Нагадаємо, 4 квітня християни відзначатимуть Хрестопоклонну неділю, здійснюватимуть поклоніння «Чесному Хресту Господньому».

Вікторія Савіцька


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!