У нових угодах із перевізниками передбачать штрафи за невиїзд на маршрути

3634 0
Проект нової угоди з перевізниками передбачає систему покарань за невиїзд на маршрути чи невідповідність нормам перевезень. Про це заявив очільник управління транспорту і зв’язку Львівської міської ради Віктор Щир під час зустрічі з журналістами.
фото: tsn.ua

фото: tsn.ua

За словами Віктора Щира, проект нової угоди вже опрацьовано юридичним департаментом ЛМР. Нові договори передбачатимуть фінансові санкції (штрафи) та спрощену систему розриву угод. Окрім того, згідно з умовами конкурсу,на кожному маршруті перевізника має бути хоча б один транспортний засіб для перевезення людей з обмеженими можливостями, а також облаштована система GPS-навігації, яка передаватиме інформацію до Центру керування рухом. Як додав Віктор Щир, на конкурс не подалася ще жодна компанія.

Нагадаємо, на вихідних львів'яни мали труднощі з пересуванням по місту на громадському транспорті: 7-го січня на маршрути не виїхало понад 400 автобусів, наступного дня на 19-ти маршрутах не було жодної одиниці. 

На питання про те, яке покарання чекає перевізників зараз, Віктор Щир відповів, що чинні угоди, продовжені з ними до березня, не передбачають штрафних санкцій.

Читайте також: У Львові назвали причини транспортного колапсу на Різдво

Радимо львів’янам планувати свої поїздки в громадському транспорті заздалегідь та моніторити онлайн наявність автобусів на маршрутах: це можна робити на спеціальних ресурсах (за посиланням тут або тут).

Опублікувала Юлія Сабадишина

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!