У пам’ятці архітектури на Підвальній облаштують магазин

1872 0
Йдеться про квартиру на першому поверсі та підвал.
Фото: ЛМР

Фото: ЛМР

У одній із квартир та підвалі будинку №9 на вулиці Підвальній у Львові відкриють магазин-салон, а на місці одного з вікон облаштують двері. Відповідні містобудівні умови та обмеження на реконструкцію погодили на засіданні виконавчого комітету ЛМР сьогодні, 12 квітня.

Читайте також: У центрі Львова дві кам'яниці реставрують під магазини

За словами заступника міського голови з питань розвитку Андрія Москаленка, власниця квартири погодила з іншими мешканцями будинку перебудову квартири під галерею. Як уточнила очільниця управління охорони історичного середовища Лілія Онищенко, за архівними даними, на місці вікна, яке хочуть перетворити на двері, був вхідний отвір.

Ольга Досенко, яка й планує реконструкцію квартири, має розробити робочий проект та паспорт кольорового опорядження фасаду і погодити їх у ДАБІ.

Читайте також: У кам’яниці на площі Ринок відкриють нову кав’ярню

Будинок №9 розташований у межах історичного ареалу міста та у зоні ЮНЕСКО і є пам’яткою архітектури місцевого значення. Додамо, що торік у будинку розпочали реставрувати фасади та замінювати вікна.

Вікторія Ейсмунт

Візуалізація ЛМР


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!