У прокат виходить фільм про українських заробітчанок. Де подивитися у Львові?

15125 0
Сьогодні, 10 листопада, у широкий прокат виходить український фільм «Гніздо горлиці», знятий у копродукції з Італією за мотивами однойменної книжки Василя Мельника. Історію української жінки з буковинського села, яка їде на заробітки в Італію, можна переглянути і в кінотеатрах Львова.
фото: planetakino.ua

фото: planetakino.ua

 «Дарина зовсім недавно мала прекрасну сім'ю. Разом з чоловіком Дмитром ростили красуню-доньку, і планували організувати свій бізнес – невеликий готель. Але фінансові труднощі не залишили вибору, і жінці довелося виїхати на заробітки в Італію. Повертаючись у відпустку через два роки, Дарина не впевнена, що її чекають. Чоловік, колись коханий, вже не викликає колишніх почуттів, шокує незапланована вагітність доньки. Не встигнувши розібратися з тим, що вона застала вдома, героїня дізнається, що і сама чекає дитину»,  – йдеться в описі до фільму.

Драма «Гніздо Горлиці» на прикладі звичайної сім'ї з Буковини розповідає про проблеми трудової міграції. Для виконавця головної ролі Віталія Лінецького фільм став однією з останніх ролей в кіно. Як і події фільму, зйомки проходили в Чернівецькій області та в Італії.

Читайте також: У прокат виходить історична драма «Жива». Де подивитися у Львові?

«В Україні близько 5 мільйонів людей виїхало на заробітки за кордон, а це кожен третій працюючий – не говорити про це просто неможливо. Це дурість. Ми їмо цей заробітчанський хліб, будуємо хати, вчимо дітей за ці гроші. І ми ні разу не поцікавились, а як їм там живеться. А їм живеться нелегко. Можливо, цей фільм допоможе чоловікам, батькам, дітям більше зрозуміти тих заробітчан, які приїжджають в Україну раз на рік», – цитує режисера фільму Тараса Ткаченка radiosvoboda.org.

Головні ролі зіграли українські актори Віталій Лінецький, Римма Зюбіна, Наталія Васько, Микола Боклан, а також актори з Італії Ліна Бернарді та Мауро Чіпріані. Зйомки проходили в Україні та Італії. Як стверджує знімальна команда, через передчасну смерть Віталія Лінецького довелось переписувати основний сценарій, щоб залишити весь матеріал, відзнятий із ним.

​Додамо, бюджет стрічки склав 15 мільйонів 400 тисяч гривень, половину з яких надало Держкіно. Фільм, який визнали найкращим українським повнометражним фільмом 7-го Одеського міжнародного кінофестивалю, покажуть у понад 100 кінотеатрах країни. «Гніздо горлиці» покажуть в Італії, ведуться переговори про прокат в Польщі та Угорщині.

У Львові фільм «Гніздо горлиці» можна переглянути у трьох кінотеатрах: «Планета Кіно / King Cross», «Планета Кіно / Forum» та «Кінопалац».

Опублікувала Наталія Середюк


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!