У прокат вийшов фільм про байкерів, що подорожують Західною Україною. Де подивитись

4742 0
20-го квітня у прокат вийшов перший український документальний фільм про мотоподорож Західною Україною «Dustards».
фото: www.bbc.com

фото: www.bbc.com

Четверо друзів подорожують Західною Україною на кастом-байках. Кожен із них розповідає свою історію та ділиться власним сприйняттям життя. А містичний голос випадково зустрітого гуцула насичує розповідь віковою мудрістю українських Карпат.

У цієї історії є початок, однак немає кінця – тому що попереду ще ціле життя. У діях головних героїв немає ні краплі вимислу, так само як і в природних «декораціях», серед яких розгортається сюжет «Dustards».

Стрічка стала одним з платинових переможців кінопремії International Independent Film Awards (Лос-Анджелес, США) у номінації «Документальний фільм».

Читайте також: Львів з висоти. Три оглядові майданчики міста

Фільм – дебютна робота Станіслава Гуренка. Продюсером стала Яна Алтухова, співпродюсером – Олександр Каменець. Над стрічкою працювали з літа 2015-го. Знімали за власні кошти. У кадр, окрім мотоциклів, потрапили річки, долини, ліси, банош і трембіти, пише gazeta.ua

«П'ять днів безперервних цілодобових зйомок у природних умовах, без дублів, без репетицій. Заздалегідь знали лише маршрут. Фільмували, сидячи на дверях багажника машини, що їхала на швидкості 100 кілометрів на годину. А також з квадрокоптера та порома. Всього відзняли сім тисяч дублів – це п'ять годин запису», – каже режисер фільму Стас Гуренко.

Маршрут поїздки становить 1800 км. Два дні з п'яти їхали під проливним дощем.

У Львові стрічку можна переглянути у кінотеатрі MULTIPLEX у Victoria Gardens (вул. Кульпарківська, 226А). 

Опублікувала Марічка Мишок


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!