У Раді пропонують скасувати перехід на зимовий і літній час

3971 0
Кажуть, щорічний перехід на літній час і повернення на поясний негативно впливає на здоров’я людей.
Фото: huffingtonpost.com

Фото: huffingtonpost.com

У парламенті зареєстрували законопроєкт про скасування переходу на літній час і зимовий час. Про це повідомив перший заступник голови Верховної Ради Руслан Стефанчук у себе на Фейсбуку і опублікував текст законопроєкту № 4201 «Про обчислення часу в Україні».

Так, законопроєкт передбачає закріплення в Україні єдиного київського часу і відмову від сезонного переведення годинників.

«Доведено: щорічний перехід на літній час і повернення на поясний негативно впливає на здоров’я людей: погіршується самопочуття, знижується працездатність, спостерігається значне загострення хронічних хвороб», – йдеться в повідомленні.

Читайте також: Як звикнути до переведення годинників за один день. Поради

Окрім цього, на думку Стефанчука, законопроєкт сприятиме євроінтеграційним прагненням України: 84% жителів країн ЄС проголосували за скасування переходу на літній і зимовий час, і Європарламент підтримав таке рішення.

Нагадаємо, що Україна перейде на зимовий час з 24 на 25 жовтня о 4 ранку. Стрілки годинника переведуть на годину назад. Водночас у ніч з 28 на 29 березня стрілки переводять на годину вперед о 3:00 ранку.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!