У районах Львова, де не чути сирени, мають покращити систему оповіщення

1128 0
Йдеться, зокрема, про вул. Богдана Хмельницького, район Сихова та смт Брюховичі тощо.
ілюстративне фото: gorod.lv

ілюстративне фото: gorod.lv

Мешканці Львова скаржаться, що є низка вулиць та цілих районів, де ледь чути або й зовсім не чути звуки сирени. Йдеться, зокрема, про вул. Богдана Хмельницького, район Сихова та смт Брюховичі. Як повідомив під час стріму Tvoemisto.tv на брифінгу сьогодні, 4 березня, заступник голови Львівської ОВА Андрій Годик, це мають оперативно виправити.

«Там, де неналежно працює система сповіщення, ми будемо пробувати технічно виправляти ситуацію. А там, де це неможливо оперативно корегувати – дублюватимемо автомобілями з системами оповіщення», – каже він.

Читайте також: Чому на Львівщині сьогодні знову лунали сирени

Він також зазначив, що тепер дозволено повідомляти про повітряну тривогу, яка супроводжується сиренами, лише через один телеграм канал Оповіщення ЦЗ.

Нагадаємо, що після сигналу тривоги необхідно увімкнути телевізор чи радіо та діяти відповідно до інструкцій. У будь-якому випадку сигнал «Повітряна тривога» означає, що маємо виконати такі дії: якщо ви вдома, вимкніть світло та газ, візьміть документи, необхідні ліки, трохи харчів та води і перейдіть у найближче укриття. Повідомте також сусідів та осіб з інвалідністю. Допоможіть їм перейти в укриття. Залишайтеся в укритті до наступного сигналу сирени, яка означає відбій повітряної тривоги. Не виходьте, доки не буде команда «Відбій повітряної тривоги».

Ольга Коваль

Відео Володимира Барчука


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!