У Рік Шептицького. За крок до офіційної святості

2666 0
Під час приватної аудієнції Папи Франциска із кардиналом Анджело Амато, СДБ, Префекта Конгрегації в справах святих, було затверджено декрети очолюваного ним відомства. Ці декрети стосуються визнання героїчності чеснот кандидатів на прославу. Першим у списку є Слуга Божий Андрей Шептицький, ЧСВВ, Львівський Митрополит УГКЦ.
Фото: patriyarkhat.org.ua, risu.org.ua, dyvensvit.org

Фото: patriyarkhat.org.ua, risu.org.ua, dyvensvit.org

Інші три кандидати до проголошення блаженними – це італійський єпископ Джузеппе Карраро, мексиканський священик Аґостіно Рамірес Барба та італійський францисканець о. Сімплічіано Мареска.

Визнання того, що людина прожила своє життя в героїчній чесноті, крім іншого, дає можливість додавати до його імені титул «venerabilis».

Підтвердження героїчності чеснот – це один з етапів процесу, після якого для беатифікації потрібно підтвердження чуда, отриманого за заступництвом кандидата на прославу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 2015 рік пройде у Львові під знаком Митрополита Андрея

Джерело: CREDO

 


 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!