У родини Козака знайшли десятки квартир, будинків та земельних ділянок у Львові

4685 0
Чимало активів все ж оминули українські санкції. Це стосується майна, яке офіційно належить не самому Козаку, а його рідним.
фото: економічна правда

фото: економічна правда

Родичі народного депутата від «Опозиційної платформи – За життя» Тараса Козака, канали якого припинили мовлення через санкції Ради національної безпеки та оборони, володіють десятками квартир, будинками та земельними ділянками у Львові, звідки сам Козак родом. Про це повідомляє «Слідство. Інфо».

У своїй декларації за 2019 рік він, зокрема, вказав частки у 12 компаніях. Також задекларував будинок на 330 квадратних метрів у селі Сокільники, що під Львовом та офіс на 100 квадратних метрів у Львові.

Читайте також: Президент ввів санкції проти соратника Медведчука та його канали

Чимало активів все ж оминули українські санкції. Це стосується майна, яке офіційно належить не самому Козаку, а його рідним. У Львові брату Богдану Козаку належить будинок, квартира, два паркомісця та дві комірки, а у області – будинок та земельні ділянки. Ще 24 ділянки землі по львівській області він орендує. Про молодшого брата нардепа Козака відомо, він веде спільний бізнес із братом Віктора Медведчука Сергієм – зокрема, вони займаються вантажними автомобілями, будівництвом та видобуванням піску.

70-річна матір Тараса Козака Софія – пенсіонерка, володіє квартирою та паркомісцем у Львові, будинком та трьома земельними ділянками в області. Окрім цього, їй належить чотири квартири у новобудові в столиці.

Ще одна близька до Тараса Козака особа – Наталія Лавренюк – теж володіє низкою нерухомості. Жінка, як встановили «Схеми», є цивільною дружиною нардепа та матір’ю його дитини. Також вона займається нафтовидобувним бізнесом у Росії разом з Оксаною Марченко, дружиною Віктора Медведчука.

Читайте також: Вакцинація правописом, або Як українцям протистояти рішенню одіозного Окружного суду

Також Наталія Лавренюк володіє й елітною автівкою – MERCEDES-BENZ V 300 D 2020 року випуску. Зараз такий автомобіль коштує близько трьох мільйонів гривень.

Окрім цього, низку обєктів нерухомості він та його родичі мають у столиці, а більшість коштів Козак зберігає у білоруських банках. Відповідно до останньої декларації депутата, всього на рахунках політика у Білорусі – понад 7 мільйонів євро. В українському «Укрбудінвестбанку» Козак зберігає понад 378 тис. грн на 30 тис. євро, а готівкою – 150 тис. євро та майже 2,5 млн гривень.

Нагадаємо, що нещодавно Рада національної безпеки та оборони ввела санкції проти народного депутата від «Опозиційної платформи – За життя» та одного з Тараса Козака. Увечері 2 лютого, за кілька годин після накладення санкцій, його телеканали – ZIK, NewsOne та «112 Україна» – вже припинили мовлення. 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!