Рудне хоче увійти до Львівської ОТГ

2338 0
Рудне є частиною Залізничного району Львова.
Фото: mapio.net

Фото: mapio.net

Селище Рудне, що перебуває в адміністративному підпорядкуванні Львова, підтвердило бажання увійти до майбутньої Львівської ОТГ. Про це у коментарі Tvoemisto.tv повідомив Рудненський селищний голова Ігор Форманчук.

Сьогодні ж, 13 лютого, відповідне рішення одноголосно прийняв виконком Рудненської селищної ради. За словами сільського голови, рішення про приєднання смт Рудне до Львівської ОТГ зрозуміле із трьох причин. По-перше, Рудне 60 років є Залізничним районом Львова. По-друге, із 2016 року селище має договір з Львівською міською радою.

«І найголовніше – це люди. Вони висловили бажання залишатися у Львові, як і раніше, але щоби все вже було на офіційному рівні», – каже він.

Читайте також: Якими можуть стати межі Львова після створення Львівської ОТГ

Нагадаємо, що раніше Лисиничі та Підбірці Пустомитівського району теж заявили про готовність ввійти до Львівської ОТГ.

Окрім цього, Львівська міськрада просить ЛОДА, Кабмін та Мінрегіон приєднати до Львова 20 сусідніх міст та сіл у межах реформи децентралізації. Йдеться про приміську зону, яку в Генплані 2010 року назвали «Великий Львів», що охоплює 20 приміських населених пунктів: Рудне, Винники та Брюховичі, які вже перебувають в адмінпідпорядкуванні Львова, у Жовківському районі – Дубляни, Малі Підліски, Ситихів (Дублянська міська рада), Малехів, Великі Грибовичі, Збиранка, Малі Грибовичі (Грибовицька сільська рада), Гряда, Воля-Гомулецька (Грядівська сільська рада), Зашків, Завадів, Зарудці (Зашківська сільська рада), у Яворівському районі – Бірки, Рокитне (Бірківська сільська рада), Рясне-Руська, Підрясне (Рясне-Руська сільська рада), Паланки (Вороцівська сільрада), Городоцький район – Конопниця, Суховоля, Оброшине, Пришляки  (Оброшинська сільська рада), Пустомитівський район – Сокільники, Годовиця, Басівка (Годовицька сільська рада), Лисиничі, Підбірці (Лисиничівська сільська рада), частина Солонківської ОТГ – Зубра (від об’їзної дороги до Сихова), Зимноводівська ОТГ – Зимна Вода, Лапаївка, Холодновідка, Скнилів, Мурованська ОТГ – Муроване, Сороки-Львівські, Гамаліївка, Кам’янопіль та Ямпіль.

Ольга Коваль


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!