Як планують змінити мікрорайон Рясне-2 у Львові

10924 2
Детальний план мікрорайону не змінювали з 1976 року.
фото: Facebook

фото: Facebook

У Львові представили детальний план території у районі Рясне-2, за яким закладену ще у попередньому генплані транспортну магістраль, пропонують облаштувати по-іншому – у вигляді бульвару із транспортними кільцями

Детальний план охоплює територію площею 37,66 га. Архітектор, що розробляв детальний план, Петро Крупа каже, що детальний план має замінити попередній, що розробляли ще у 1976 році й який застарів.

«Наявний детальний план території розробляли ще у 1976 році. Відтоді жодних змін у містобудівну документацію не вносили. За той час розробляли окремі проєкти на забудову цього кварталу, з’явилася нова забудова, яка не була передбачена раніше, змінилися норми. Це все ми старалися врахувати при розробці нового ДПТ. Основне питання – це максимальне збереження наявного садибного житлового фонду. Там залишилися квартали, які належали ще до колишнього села Рясної-Польської. Їх треба зберегти, і це потребує корегування транспортної розв’язки, яка колись була запроєктована. Її не зробили, а люди стали заручниками ситуації», – каже Петро Крупа.

Транспортну магістраль із попереднього детального плану пропонують замінити на бульвар із транспортними кільцями. Через залізницю можна буде виїхати естакадою, а у житловий район хочуть облаштувати ще один в’їзд.

Залізничну гілку, яку зараз майже не використовують, архітектори пропонують залишити і використати в майбутньому для швидкісного трамваю або наземного метрополітену. На основній вулиці району – Величковського пропонують розширити та збудувати Проєктовану вулицю.

Вздовж вулиці Величковського проєктанти передбачають розмістити багатофункціональний громадський комплекс та збудувати дитсадок. У межах цього ДПТ запроєктували також міні футбольне поле, універсальний баскетбольно-волейбольний майданчик, місце для настільного тенісу.

Між житлово-громадською забудовою та залізничною гілкою формується відпочинкова зона, тож для зручних і безпечних транспортно-пішохідних зв’язків залізницю пропонують підняти на естакаду.  

Схеми з ДПТ


Читайте також:
30 Січня, 2020 13:31
Володя Топові журналісти) пишуть за один район і кидають фото іншого
30 Січня, 2020 09:08
Наталія На фото зображено Рясне 1...
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!