У Самборі парафіяни влаштували масову ходу. Поліція відкрила кримінальне провадження

11006 0
Ходу проводила парафія храму «Різдва Пресвятої Богородиці» УГКЦ у Самборі.
Фото: срін-шот із відео

Фото: срін-шот із відео

Через масову церковну ходу в Самборі під час карантину поліція відкрила кримінальне провадження. Про це повідомили у Нацполіції Львівщини.

«Сьогодні, 17 квітня, під час патрулювання міста Самбір поліцейські виявили, що під час хресної ходи парафіяни однієї з церков порушували правила карантину, а саме – частина учасників ходи, яких було більше десяти осіб, були без засобів індивідуального захисту (масок) та не дотримувалися соціальної дистанції», – йдеться в повідомленні поліції.

На чотирьох учасників заходу склали протоколи про адміністративні правопорушення за ст. 44-3 (Порушення правил щодо карантину людей) КУпАП. Санкція статті передбачає покарання – штраф 17 до 34 тисяч гривень та на посадових осіб – від 34 до 170 тисяч гривень.

Окрім того, слідчі Самбірського відділу поліції відкрили кримінальне провадження за ч. 1 ст. 325 (Порушення санітарних правил і норм щодо запобігання інфекційним хворобам та масовим отруєнням) Кримінального кодексу України. Порушникам загрожує штраф або до трьох років позбавлення волі.

Ходу проводила парафія храму «Різдва Пресвятої Богородиці» УГКЦ у Самборі.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!