У Шевченківському Гаю відреставрують 300-літню дерев’яну церкву

2545 0
Церкву збудували у 1822 році.

У Львові відреставрують дерев’яну церкву ХІХ століття, що в Шевченківському Гаю. Вартість робіт становитиме 770 тисяч гривень. Про це й коментарі Tvoemisto.tv повідомив директор музею народної архітектури та побуту «Шевченківський гай» Роман Назаровець.

«Відповідно до плану робіт, мають замінити частину підлоги церкви, яка потребує реставрації, обробити захисними матеріалами. Окрім цього, замінити дошки на вхідному майданчику, крокви та покриття піддашшя», – каже він.

Також у межах ремонту баню церкви планують обробити захисними матеріалами, улаштувати відмостки навколо церкви та відреставрувати двері.

Роботи виконує КП «Центр комплекс». Дерев’яну церкву святої Параскеви до Шевченківського Гаю збудували у 1822 році у Стоянові Радехівского району. У 1970-х, аби вберегти храм від руйнування, його перенесли у львівський музей. Церкву ремонтують уже два роки.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!