У Шевченківському Гаю відреставрують пам’ятки, облаштують паркінг та нову адмінбудівлю

1805 0
У музеї затвердили низку інфраструктурних проектів.

У Львові дали старт новим інфраструктурним проектам, які планують реалізувати у Шевченківському. Про це інформує прес-служба ЛМР.

Читайте також: Великдень у Шевченківському Гаю у Львові відсвяткувала рекордна кількість відвідувачів

«Ми маємо спільне розуміння в тому, щоб максимально розвиватися. Тобто, перше це стосується адміністративного корпусу, де сьогодні розміщується, власне, персонал музею», — повідомив на брифінгу заступник міського голови Львова з питань розвитку Андрій Москаленко.

Крім цього, за його словами, на території музею планують облаштувати інформаційно–освітній центр імені Климентія Шептицького, для якого вже знайшли місце, де згодом має відбутися конференція, присвячена дослідженню історій та традицій родини Шептицьких. 

Також у Шевченківському Гаю побудують побутових приміщення для монахів, кошти на яке, за словами Андрія Москаленка, закладені у бюджеті міста. 

«І важливий четвертий проект. Це є паркування. Оскільки ми бачимо, що під час заходів весь цей район переповнений, то ми повинні також думати про те, щоб була доступність для людей з інвалідністю», — додав Москаленко.

Читайте також: Як зміниться «Шевченківський гай» за наступні 10 років

За словами Наталії Бунди, керівниці департаменту розвитку ЛМР, першими практичними кроками буде встановлення інформаційних таблиць, які передуватимуть встановленню нових об’єктів.

«Хотів доповнити своїх колег, що на будівництво стоянки для автомобілів вже навіть отримано дозвіл з інспекції Держбудконтролю України, з Києва. Тобто ми вже можемо ставити паспорт об’єкту, це на вхідній зоні, фактично розвилка від шлагбаума. Там готовий майданчик, не потрібно зрізувати дерева і ми маємо вже повністю всі документи: і робочий проект, і державну експертизу, і дозвіл на будівництво», — зазначив Роман Назаровець, директор Музею народної архітектури та побуту імені Климентія Шептицького.

Читайте також: У Шевченківському гаю збудують сучасний візит-центр із паркінгом. Візуалізація

На брифіінгу також прийняли рішення відреставрувати дев’ять пам’яток дерев’яної архітектури (церква, хати, вітряк) та облаштувати новий адмінкорпус. Почати нові будівництва мають наприкінці року.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!