У школах Львова посилять охорону і обмежать доступ батьків

2949 0
Пріоритетом навчального року 2014/2015 у Львові буде посилення охорони у школах. Про це повідомила начальник управління освіти Львівської міської ради Галина Слічна.
Фото: io.ua

Фото: io.ua

Керівники навчальних закладів міста повинні переглянути кадрові забезпечення нічними та денними сторожами, повідомили tvoemisto.tv у прес-службі Львівської міської ради.

«Батьки і педагоги, керівники навчальних закладів мають бути впевнені, що діти, перебуваючи у навчальних закладах, є в безпеці. Ми сьогодні напрацьовуємо варіант стосовно перегляду кадрового забезпечення нічними й денними сторожами, адже зараз на таких посадах в основному працюють люди літнього віку, які в разі виникнення небезпеки не спроможні дати захист учням та персоналу навчального закладу. Тому керівники навчальних закладів зобов'язані переглянути своє відношення та кадровий склад сторожів», – сказала Галина Слічна.

Також частина закладів має підписані угоди з охоронними фірмами, роботу яких оплачують за рахунок коштів від батьків.

«Такі договори мають бути чітко вичитані, має бути узгоджено, що входить в обов'язки охоронця, адже він має не тільки сидіти на вході, він має охороняти не тільки приміщення школи, але й здійснювати нагляд по периметру навчального закладу і оглядати його територію», – наголосила чиновниця.

Також з вересня планують обмежити доступ батьків до навчальних закладів.

«Тобто вчителі будуть зустрічати дітей та проводити їх на навчання, а після закінчення уроків будуть дітей віддавати на виході зі школи батькам. Це робиться задля обмеження перебування сторонніх осіб у навчальних закладах, бо представитись татом чи дідусем, чи бабусею та пройти у школу дуже просто. Батьки це дуже радо підтримали, деколи самі ініціюють встановлення відеоспостереження у навчальних закладах. Усі ці речі можемо робити виключно з батьківською громадою», – сказала Галина Слічна.

Щодо дитсадків, за її словами, тут своя специфіка: «Немає денних сторожів і якщо взяти саму будівлю, там дуже часто є багато входів та виходів для різних груп дітей. Після прийому дітей вихователі тих груп, які мають вихід на вилицю, зобов'язані зачинити двері. Є центральний вхід в садок, який також після прийому дітей буде зачинений і усі керівники дошкільних закладів мають встановити дзвінок, за допомогою якого можна буде ідентифікувати людину, котра намагатиметься потрапити у дошкільний навчальний заклад», – додала Галина Слічна.

Читайте також: Щоб економити газ, студенти і учні Львівщини можуть вчитись по суботах

Крім того, цього року 118 дітей зі Сходу та Криму вчитимуться у школах та садках Львова. Зарахування цих дітей у навчальні заклади міста не відіб'ється на місцевих учнях через відсутність максимального завантаження у школах, а у дитячих садках буде збільшено кількість дітей у групі, що не завдасть незручностей, інформують в управлінні освіти.

«Також зараз маємо 23 дитини зі Сходу, яких було на пільгових умовах зараховано до навчальних закладів. Це багатодітні сім'ї-переселенців, де батько повернувся у зону бойових дій, а тут залишилась мати з дітьми – таким сім'ям намагаємось допомогти, але, якщо батьки не працюють, вони мають час доглядати за дітьми. Управління освіти постійно веде моніторинг відвідуваності ДНЗ, і є така ситуація, коли стовідсоткової відвідуваності садків майже немає, тому мешканці міста не відчують дискомфорт у цьому плані», – сказала Галина Слічна.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!