У школи Львова хочуть закупити майже 60 3D-принтерів

2589 0
Питання сьогодні розглядатимуть на засіданні профільної комісії міської ради.
digitaltrends.com

digitaltrends.com

Управління освіти Львівської міської ради пропонує закупити у школи міста 3D-принтерів на суму 1,4 млн грн. Як розповів Tvoemisto.tv депутат Львівської міської ради  і член гуманітарної комісії Ігор Дякович, поки що депутати не мають подробиць щодо виділення коштів на 3D-принтери, відтак виникає багато запитань щодо цього проекту.

Одне з головних питань – як використовуватимуть цю дорогу техніку у школах, наголошує депутат. «Чи є певна програма навчання дітей, чи є фахівці, здатні не лише навчити дітей, але й правильно обслуговувати це обладнання. Я не хочу, щоби закупівля цих принтерів спочатку стала кроком уперед, а потім – десятьма кроками назад» – сказав Ігор Дякович.

За його словами, всі ці питання сьогодні під час комісії поставлять начальникові управління освіти Зоряні Довганик. «Таке обладнання слід купувати з чіткою метою, а не для того, щоби воно припадало пилом у кабінеті директора школи» – підкреслив Ігор Дякович.

Читайте також: Школа 3.0. як у Львові впроваджують інноваційну програму для вчителів. Відео

Зі свого боку начальниця управління освіти ЛМР Зоряна Довганик розповіла Tvoemisto.tv, що цьогоріч 3D-принтери планують закупити в половину шкіл міста. Також з коштів міського бюджету заплановано закупити витратні матеріали для цих друкарок.

«Школи не повинні стояти на місці. Не можна чекати, поки виконають всі ремонтні роботи чи поки поміняють всі вікна – розвиток  повинен відбуватися саме зараз», – зазначила Зоряна Довганик.

З її слів, найперше 3d-принтери віддадуть в технологічні майстерні, кабінети робототехніки, які тільки починають створювати в місті, кабінети інформатики, біології та хімії. Загалом для шкіл Львова хочуть закупити 50-60 3D-принтерів.

Наразі невідомо, скільки буде коштувати один принтер, оскільки вибирають варіант найкращого принтера для шкіл, не важкого та максимально зручного для користування.

Для закупки цього обладнання в управлінні освіти пропонують виділити 1 мільйон 400 тисяч гривень. Якщо поділити цю суму на 60 шкіл, то вартість одного принтера максимально може сягнути приблизно 23 тисячі гривень. В онлайн-крамницях України ціни на таке обладнання коливаються від 8 до 55 тисяч грн.

Засідання комісії призначено сьогодні на 14:00.

Олеся Шеремета, Тарас Базюк.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!