У широкий прокат виходить українська історична драма. Де подивитися у Львові?

3574 0
Із 8 грудня у широкий кінотеатральний прокат виходить історична драма «Моя бабуся Фані Каплан» режисерки Олени Дем’яненко.
фото: planetakino.ua

фото: planetakino.ua

«Моя бабуся Фані Каплан» є переможцем 4-го конкурсного відбору Держкіно, виробництво фільму здійснила кінокомпанія «Гагарін Медіа». Історична картина розкриває зворушливу історію кохання Фані Каплан, що розгортається на тлі революційних подій на початку ХХ століття.

Зазначимо, що Фані Юхимівна Каплан є учасницею російського революційного руху. Відома як виконавиця замаху на життя Леніна.

Читайте також: Фільм «Жива». Вже не документальний, ще не художній

У стрічці змальовується історія про те, як журналістка приїжджає в передмістя Парижа до старого, у якого зберігається щоденник його бабусі Фані Каплан. Записи допоможуть зрозуміти як жила і що відчувала ця відважна жінка. Зовсім юна Фані (Катерина Молчанова) шалено закохується в анархіста Віктора Гарського (Іван Бровін). Під час підготовки до теракту спрацьовує вибуховий пристрій. Гарський ховається, а поранена Фанні бере на себе провину і 10 років проводить у засланні. Після звільнення, травмована не тільки фізично, а й душевно, дівчина зустрічає Дмитра Ульянова. Популярність брата Дмитра, Володимира, зростає загрозливими темпами.

Історична мелодрама «Моя бабуся Фані Каплан» розповідає про життя жінки, яка увійшла в історію за спробу вбити Леніна. Режисурою зайнялася Олена Дем'яненко. Сценарій писали спільно сама Дем'яненко, Дмитро Томашпольський та Мирослав Слабошпицький. Основні зйомки проходили в Києві та його околицях. На підтримку фільму переможниця Євробачення 2016 Джамала записала саундтрек.

Стрічка була представлена на багатьох фестивалях та отримала низку нагород. Національна прем'єра фільму відбулася на цьогорічному МКФ в Одесі, де приз за найкращу акторську роботу отримав Мирослав Слабошпицький (Дмитро Ульянов). 30 жовтня  фільм переміг у номінації «Найкращий іноземний фільм» на Crystal Palace International Film Festival, що відбувся у Лондоні.

У Львові прокат фільму триватиме із 8 до 21 грудня у мережі кінотеатрів Планета Кіно.

Рік: 2016. Країна: Україна. Мова дублювання: оригінал. Жанр: драма, мелодрама. У головних ролях: Катерина Молчанова, Мирослав Слабошпицький, Ігор Бровін. Режисер: Олена Дем'яненко. Сценарій: Олена Дем'яненко, Дмитро Томашпольський, Мирослав Слабошпицький. Тривалість: 95 хв.

Опублікувала Наталія Середюк


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!