У Соборі святого Юра у Львові виставлять до почитання унікальну ікону

6216 0
Йдеться про копію Вифлеємської ікони Богородиці, на якій Пресвята Діва усміхається.
Фото: Собор святого Юра

Фото: Собор святого Юра

У неділю, 29 листопада, після Божественної Літургії об 11.00 год в Архикатедральному Соборі св. Юрія виставлять для почитання копію Вифлеємської ікони Пресвятої Богородиці, йдеться на сайті Собору.

Напередодні, у суботу, 28 листопада, з нагоди початку Різдвяного посту, в Архикатедральному Соборі св. Юрія, Високопреосвященний Ігор, Митрополит Львівський, запалить Вифлеємську лампаду, яка упродовж усього Різдвяного посту буде виставлена в Соборі разом з Вифлеємською іконою Божої Матері. Початок о 17.00 год.

Читайте також: На Митрополичі сади у Львові чекають великі зміни. Що буде

Крім того, упродовж Різдвяного посту в соборі св. Юрія щодня служитимуть Молебень до Пресвятої Богородиці перед іконою Вифлеємської Матері Божої: з понеділка по суботу – після Божественних Літургій о 10.00; а у неділю – після Божественної Літургії об 11.00.

Довідково

Вифлеємська Чудотворна ікона – єдина із прославлених ікон Божої Матері, на якій Пресвята Діва усміхається, тоді як традиційно в іконографії Богородиця зображується серйозною, скорботною або замилуваною. Постійне місце перебування Вифлеємської Чудотворної ікони Божої Матері – базиліка Різдва Христового у Вифлеємі, поблизу спуску в Печеру Різдва, де народився Христос. До Пресвятої Богородиці на честь її ікони Вифлеємської моляться про дарування дітей, про їхнє благополуччя, про сімейне щастя. При будь-яких життєвих обставинах вірні звертаються в молитвах до Пречистої Богородиці і просять про її допомогу.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!