У справі про зґвалтування хлопчика із Левандівки досі заслуховують свідків

2391 0
Юристи кажуть, що справи проти статевої свободи та недоторканності неповнолітніх у судах слухаються по 2-3 роки
Фото: ілюстративне/Kat J on Unsplash

Фото: ілюстративне/Kat J on Unsplash

У справі про зґвалтування малолітнього хлопчика із Левандівки наразі заслуховують свідків. Наступне засідання відбудеться 23 березня, тоді заслухають останнього свідка, а опісля перейдуть до розгляду експертиз та інших доказів. Про це повідомила мама потерпілого хлопчика Софія Яцків.

Читайте також: Розголос – шанс до покарання насилля. Історія 12-річного хлопчика у Львові

За її словами, у судовому розгляді завершується перший етап – заслуховування свідків з обох сторін. Софія Яцків каже, що, на жаль, цей етап розтягнувся на майже два місяці, та ще й не завершився дотепер.

«Не можемо розкривати деталей того, що відбувалося в суді, адже засідання проходять в закритому режимі, не можемо розповісти, хто що говорив і як себе вів. Лише хочемо подякувати усім, хто давав свідчення, тим самим вніс свій внесок у встановлення істини. Особливо хотіли б подякувати свідкам-дітям, які попри хвилювання та страх, знайшли в собі мужність в присутності обвинуваченого детально описати події того дня», – зазначила мама хлопчика.

Юристи кажуть, що справи проти статевої свободи та недоторканності неповнолітніх у судах слухаються по 2-3 роки.

Читайте також: Підозрюваний у розбещенні дітей Московченко не належав до монашої спільноти, – заява

Нагадаємо, що випадок стався 18 червня торік. Тоді батьки 12-річного хлопця повідомили у поліцію про те, що син раптово пропав під час прогулянки. Пізніше він прийшов додому і розповів, що невідомий чоловік попросив його допомогти відтягнути мопед, пообіцяв купити за це напій та скоїв наругу. Поліція затримала підозрюваного, 18-річного львів'янина, того ж дня. Йому загрожує ув'язнення від 10 до 15 років. За фактом слідчі відкрили кримінальне провадження за ч. 4 ст. 152 (зґвалтування). 20 червня суд обрав хлопцеві запобіжний захід у вигляді тримання під вартою, без права внесення застави. У грудні 2020 року слідчі Залізничного відділу поліції завершили досудове розслідування і скерували обвинувальний акт на розгляд суду. 

Детальніше про те, як усе сталося і як на Львівщині розслідують справи про зґвалтування неповнолітніх, читайте у матеріалі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!