У США почнуть клінічні випробування вакцини від малярії для лікування COVID-19

2008 0
Президент США Дональд Трамп сказав, що готовий усунути будь-які регуляторні бар’єри для прискорення застосування ліків, що містять хлорохін та гідроксихлорохін.
ілюстративне фото: politeka.net

ілюстративне фото: politeka.net

Голова Управління продовольства та медикаментів США Стівен Ган на спільній пресконференції з президентом США Дональдом Трампом заявив, що у США невдовзі почнуть клінічні дослідження, щоб перевірити, чи є ефективними проти COVID-19 популярні препарати для лікування малярії, які містять хлорохін та гідроксихлорохін.

Читайте також: Кому можна виходити на вулицю та чи будуть штрафи? Нові правила життя у Львові

За словами Стівена Гана, ці клінічні дослідження можуть почати у найближчі тижні. Він уточнив, що навіть якщо ліки проти малярії виявляться ефективними для лікування COVID-19, треба ще з’ясувати, яким має бути правильне дозування.

Президент США Дональд Трамп сказав, що готовий усунути будь-які регуляторні бар’єри для прискорення застосування ліків, що містять хлорохін та гідроксихлорохін.

Іншим перспективним способом лікування Стівен Ган назвав переливання хворим плазми крові тих, хто вже одужав від COVID-19.

Натомість вакцину проти коронавірусу, що зараз проходить клінічні випробуванння, за словами Стівена Гана, схвалять не раніше, ніж через 12 місяців.

Цього тижня у науковому часописі International Journal of Antimicrobial Agents були опублікували результати дослідження французьких вчених на невеликій вибірці хворих, які показують, що поєднання гідроксихлорохіну та антибіотику азитроміцину може бути ефективним для лікування COVID-19.

В Україні лікарський засіб, що містять гідроксихлорохін, продають під торговою назвою «Плаквеніл».

Читайте також: Усе, що треба знати про коронавірус в Україні

Нагадаємо, що у США почали випробовувати вакцину від Covid-19 на людях. Крім цього, ВООЗ почала офіційно тестувати вакцину від коронавірусу, а у Чехії офіційно дозволили використовувати експериментальний препарат для лікування коронавірусу.

Дмитро Борисов


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!