У центрі Львова планують відремонтувати дві вулиці і площу

3164 2
У Львові анонсували ремонтні роботи на вулицях Братів Рогатинців, Староєврейській та на площі Коліївщини.
Фото: anderver.livejournal.com

Фото: anderver.livejournal.com

Про це під час дискусії «Розвиток районів Львова: як зміниться центр міста», організованої медіа-хабом «Твоє місто», повідомив голова Галицької районної адміністрації Андрій Зозуля. За його словами, у 2017-му році розробили проекти для вулиць Староєврейської та Братів Рогатинців. Однак, спочатку, наімовірніше, візьмуться ремонтувати останню.

Читайте також: Перший підземний паркінг у Львові планують будувати на пл. Петрушевича

На Братів Рогатинців планють провести повну заміну інженерних мереж водопроводу, частково замінити каналізаційні мережі, встановити нове освітлення, зробити вулицю більш доступною для маломобільних груп населення та облаштувати велодоріжки.

«Поверхня вулиці має бути зручною і для роверистів, і для людей з особливими потребами. Проте, цей проект дороговартісний, тому два проекти за один рік навряд чи вдасться реалізувати. Титульні списки ще формуються. Пізніше ми остаточно визначимося, чи це буде Староєврейська, чи Братів Рогатинців. Думаю, що остання, адже вона у набагато гіршому стані», – зазначив Андрій Зозуля.

Читайте також: Больові точки велоЛьвова. Мапа проблем і способи їх вирішення

Як додала керівниця управління охорони історичного середовища ЛМР Лілія Онищенко, доречно разом із цією вулицею відремонтувати і площу Коліївщини, яка сполучає Братів Рогатинців і Староєврейську. Імовірно, що роботи триватимуть паралельно.

«Під вулицею Братів Рогатинців проходить міський мур. Треба буде провести археологічні дослідження, а це, відповідно, час і гроші», – розповіла вона.

Переглянути відеозаписи дискусії можна за посиланням.


Читайте також:
14 Січня, 2018 20:07
турист і ще одне...а ви людей питали ??? може вони не хочуть щоб там бруківку бетоном заливали(як можна історичну бруківку яка має біля 70-80 років а може і більше перекладати убогість---подивіть на фотографію як вона положена хаотично гарно виглядає)---потім прекладуть арифметично чи як там залиють бетоном як староєврейську фууу блін аж матюкатися хочеться....--- ....цей львів вже зовсім споганили.....Так от далі то грошей щоб зремонтувати вбиту Замарстинівську у них немає---зате дороговартісний проект з ремонту Братів рогатинців є....коли вже нарешті вони вже нажеруться тих грошей...
14 Січня, 2018 19:55
турист нафіга там той ремонт на вулиці братів рогатинців.....??? там так гарно лежить стара бруківка ...---знов вкрадуть повикулупують їїї ...а потім залиють бетоном ту бруківку(або поміняють на іншу --стару продадуть...ідіоти )---з освітлення я згідний...
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!