У центрі Львова планують врегулювати рух на двох проблемних перехрестях

18569 0
Через хаотичність руху загалом сама пропускна здатність на перехрестях падає, натомість зростає небезпека.
Фото: Google Maps

Фото: Google Maps

У Львові розробляють попередню схему організації дорожнього руху на перехрестях вулиць Джерельна – Хімічна – Єрошенка – Під Дубом, аби розвантажити їх та зробити безпечнішими. Зокрема, хочуть нанести розмітку та встановити знаки. Про це у коментарі Tvoemisto.tv повідомив керівник управління транспорту ЛМР Орест Олеськів.

«Це умовно два перехрестя, які суміщені між собою. Разом із спеціалістами ми розробили попередню схему руху, оскільки за останній час там збільшилося навантаження. Багато людей намагаються об'їжджати проспект Чорновола», – каже він.

Читайте також: Перехрестя шести вулиць. Чому так складно проїхати Сахарова – Вітовського і що з цим робити

Враховуючи, що це широке перехрестя і там сходиться кілька вулиць, то воно досить складне. Через хаотичність руху загалом сама пропускна здатність на перехрестях падає, натомість зростає небезпека. Там, за словами Ореста Олеськіва, відбуваються переважно дрібні ДТП та водночас є ризики серйозніших аварій.

«Ми собі поставили завдання – врегулювати це перехрестя, чітко промалювати траєкторію руху, щоби більш плавно і врегульовано рухався транспорт. Плануємо зробити розмітку і поставити знаки. Таким чином зможемо збільшити кількість смуг та покращити пересування в основних напрямках», – додає він.

Наразі у міськраді опрацьовують питання проблемних перехресть, вносять правки і на одну з найближчих комісій з безпеки дорожнього руху винесуть на обговорення.

Запропонована до обговорення схема ОДР (Єрошенка - Джерельна, автор: Володимир Харчихін)

Читайте також: Добре машинам, добре і пішоходам, або Чим для Львова корисний досвід бельгійського Лувен-ла-Нева

Нагадаємо, що у Львові є понад 70 «гарячих» точок – місць, де ускладнений рух і часто трапляються ДТП. Десятку найкритичніших планують опрацювати впродовж шести місяців і реорганізувати на них рух. Детальніше читайте за посиланням

Ольга Коваль


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!