У центрі Львова планують звести ще одну багатоповерхівку

10478 0
Будівництво планують на вулиці Городоцькій, 64, в межах історичного ареалу.

У Львові, в історичному ареалі планують звести ще одну багатоповерхівку. На засіданні виконавчого комітету Львівської міської ради, у п’ятницю, 14 травня, розглядали видачу містобудівних умов та обмежень на будівництво багатоквартирного житлового будинку на вулиці Городоцькій, 64.

Читайте також: У Львові на вулиці Очеретяній зведуть багатоповерхівку та відремонтують дорогу 

Через зауваження, розгляд питання перенесли на тиждень, запланували виїзд членів виконкому на ділянку.

ТзОВ «Княжий Холл» планує звести на вулиці Городоцькій, 64 ще один багатоквартирний будинок із підземним паркінгом, та торговими приміщеннями внизу. Йдеться також про знесення існуючих будівель та споруд на вул. Городоцькій, 64.

Втім, під час засідання виступила активістка, львів'янка Ольга Стефаненко, вона зазначила, що на цю ділянку уже виділяли містобудівні умови, активісти скасовують їх у судах. А також зауважила, що забудовник зводить впритул до існуючих будинків трансформаторну підстанцію. 

Представник забудовника зазначив, що провадження у цій справі є закриті. А  щодо отримання містобудівних умов та обмежень на другу чергу будівництва, то у нього є усі погодження з управління історичного середовища ЛМР та з міністерства.

Він також підтвердив, що компанія отримала містобудівні умови і обмеження на зведення підстанції.

Для того аби члени виконавчого комітету ретельніше вивчили справу розгляд питання запропонували перенести на тиждень.

Читайте також: Що виконком дозволив побудувати незабаром у Львові і кому саме

Нагадаємо, у 2016 році у Львові провели Всеукраїнський відкритий архітектурний конкурс на найкращу проектну пропозицію житлового комплексу з будівлею-«вставкою» на Городоцькій, 64. Утім однозначного переможця тоді не обрали.

У серпні 2019 року виконком ЛМР видав ТзОВ «Княжий Холл» містобудівні умови та обмеження на будівництво на вулиці Городоцькій, 64 одного житлового будинку з підземним паркінгом. Забудовник уклав меморандум із мешканцями вулиці Одеської, за яким новобудови не мають закривати світло до вже наяявних будинків. Згідно з даними системи Youcontrol, засновницею ТзОВ «Княжий Холл» є Марія Мацелюх, якій також належить ТДВ «Львівавтозапчастина», що зареєстроване за адресою майбутнього будівництва.

Вікторія Савіцька

Фото ЛМР



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!