У центрі Львова триває безстроковий протест

3348 3
Протестувальники майже тиждень пікетують міськраду.
Фото: Катерина Гаценко

Фото: Катерина Гаценко

На площі Ринок триває пікет міської ради Наметове містечко перед входом у ратушу розклали тиждень тому, а у п’ятницю Андрій Садовий закликав протестувальників висловити вимоги, записавшись на прийом.

Читайте також: Що задекларував міський голова Львова Андрій Садовий за 2018 рік

29 травня кілька десятків представників різних громадських організацій, серед яких ГО «Рабів до раю не пускають», ГО «Розвиток громади», ВПВ «Патріот», Нацкорпус Львівщини тощо, почали штурмувати міську раду, зламавши замок ухідних дверей. Із травмами селезінки після сутичок із протестувальниками госпіталізували очільника адміністрації міського голови Львова Євгена Бойка. Поліція Львівщини відкрила кримінальне провадження та вже з’ясувала особи причетних. Серед основних вимог пртестувальники озвучували видачу квартир для міських посадовців та виділення землі. Загалом вони вимагають відставки міського голови.

Натомість раніше міський голова сказав, що пов’язує пікети із забороною продавати алкоголь та пиво у кіосках Львова, яка запрацювала з 1 травня, та БПП. На попередньому пленарному засіданні місцеві підприємці вимагали скасувати ухвалу та влаштували акцію протесту під ратушею. Також протестам передували ухвали, які зареєстрували львівські депутати від БПП та «Свободи» про дострокове припинення повноважень міського голови.

Читайте також: Біля міської ради Львова протестують активісти. Чого вимагають

Кілька тижнів тому представники цих же організацій зірвали засідання виконавчого комітету та облили Євгена Бойка і заступника міського голови Геннадія Васьківа фарбою. Окрім цього, ці ж активісти торік увірвались в редакцію ТРК «Люкс» і штурмували редакцію Zaxid.net, де вийшла низка матеріалів про скуповування земель через учасників АТО і про схеми, в яких брали участь члени зазначених організацій.


Читайте також:
3 Червня, 2019 17:45
Марян Тітушки оселилсь під міськрадою
3 Червня, 2019 14:27
666 ... от що таке правильний підхід до діла ... вони точно не забувають змінювати "працюючу" руку ...
3 Червня, 2019 10:10
666 ... а проти "їсти-пити" вони чомусь не протестують ... просто і їдять , і п'ють ... ( і жеруть , і се.руть) ... Слава Україні ! ...
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!