У центрі Львова в історичному будинку відновили двері-віяло

2673 0
Вартість робіт становила близько 40 600 гривень.
Фото: spadshchyna.lviv.ua

Фото: spadshchyna.lviv.ua

У центрі Львова відреставрували внутрішні двері в одному з під’їздів історичного будинку на вул. Івана Франка, 37. Про це повідомляє ЛКП «Бюро спадщини» управління охорони історичного середовища.

Зокрема, майстри замінили пошкоджені ділянки дерев’яних полотен, встановили завіси та нові латунні ручки, а також відреставрували дерев’яне обрамлення дверей.

Читайте також: У Львові відреставрували історичну металеву браму. Фото до і після

За словами відповідального за виконання реставраційних робіт Любомира Чабана, двері були зі сосни, а цей матеріал належить до «м’яких» порід дерев.

«Так звані «двері-віяло» мають систему відкривання, яка дозволяє відкриватися як всередину, так і назовні, – через цю особливість дверні полотна були сильно понищені та деформовані», – каже Любомир Чабан.

Двері розчистили від пізніших нашарувань темно-коричневої фарби та повернули їм покриття із проявленням природної текстури дерева, яким вони були покриті початково.

Читайте також: У Львові відновили історичну браму на вулиці Єфремова. Фото до і після

Як зазначив директор  ЛКП «Бюро спадщини» Павло Богайчик, загальна вартість робіт становила близько 40 600 грн. З них місто оплатило 70%, відтак мешканцям довелося додати майже 12 тис. грн внеску.

Напередодні фахівці працювали над вхідною брамою у цьому ж будинку.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!