У центрі Львова відреставрували історичну браму. Фото до і після

2476 0
Конструкція дверей побудована так, що може відкриватися окремо середня дверка для проходу людини.
Фото: Бюро спадщини

Фото: Бюро спадщини

У центрі Львова, на вулиці Гнатюка, 13, відреставрували дерев’яні двері. За відновлення дверей майстри взялися ще до початку широкомасштабного вторгнення росії. Так, в процесі роботи відремонтували автентичні металеві механізми фіксації дверей, які рідко трапляються у львівських брамах. Про це повідомила пресслужба ЛКП «Бюро спадщини».

«У процесі роботи відремонтували автентичні металеві механізми фіксації дверей, які рідко трапляються у львівських брамах. Конструкція дверей побудована у такий спосіб, що може відкриватися окремо середня дверка для проходу людини, а також повністю ціла брама для заїзду транспорту. Раніше брама відкривалася повністю часто, про що свідчать металеві рейки усередині під’їзду будинку, по яких раніше завозили вагонеткою вугілля до внутрішнього двору, що обслуговував театр юного глядача», – каже архітектора ЛКП «Бюро спадщини» Ярина Онуфів.

Читайте також: На вулиці Пекарській у Львові відреставрували історичну металеву браму

Фахівець Ростислав Малецький відновив багато втрачених різьблених декоративних елементів, зокрема, декоративний карниз, притульну планку із капітеллю і кронштейном, різьблений портал довкола дверей по центру, а також накладну різьбу у вигляді квіткових орнаментів на центральній дверці. 

Загальна вартість робіт становила 108 000 грн. Із цієї суми місто оплатило 70%, внесок мешканців у відновлення брами становив 32 400 грн.

Фото: ЛКП «Бюро спадщини»


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!