У центрі Львова викупили кам’яницю Зухоровичівську

4866 0
Приміщення на другому поверсі кам’яниці придбали за більш ніж 2 млн грн.
Фото: prozorro.sale/auction

Фото: prozorro.sale/auction

У Львові викупили приміщень другого поверху кам'яниці Зухоровичівської, що розташована на пл. Ринок, 40. Аукціон із продажу завершився в останній день червня.

Читайте також: У Львові проведуть масштабну реконструкцію колишнього будинку побуту на Чорновола. Візуалізація

За даними Prozorro.Продажі, учасник аукціону був один. Це компанія ТЗОВ ВКК «ПФ-ОНІКС». Вартість приватизації склала 2 млн 156 тис. грн.

Викуплене приміщення має загальну площу 48,2 м кв.

Відомо, що восени минулого року ця ж фірма викупила перший та третій поверхи будівлі загальною площею 85, 3 м кв за 2 млн 716 тис. грн.

Читайте також: На Сахарова нарешті відкрили унікальне панно, яке 10 років ховали під вагонкою

Згідно з даними YouControl, керівником ТЗОВ ВКК «ПФ-ОНІКС» є Ігор Густей. Кінцевим бенефіціарним власником є Олена Живчин.

Довідково

Кам'яниця Зухоровичівська (також Гулінська, чи Дацковська) на пл. Ринок, 40 споруджена у XVII ст. У другій половині XVIII ст. належала монастирю св. Онуфрія. Певні роботи в цьому будинку були виконані Бернардом Меретином. Незадовго до смерті Меретин доручив Пінзелю виконати дві балконні консолі на кам'яниці, яка тоді перебудовувалась під резиденцію митрополита Лева Шептицького.

У 1761 р. будинок вже мав дах. У 1773 р. на замовлення члена Ставропігії королівського поштмейстера Антона Дейми була перебудована і прикрашена фігурами атлантів.

На думку Володимира Вуйцика, схожість манери виконання лицарів, які підтримують балкон кам'яниці Зухоровичівської, з лицарями, які підтримують балкон на кам'яниці Убальдіні, дозволяє припустити, що автором обидвох робіт був Франциск Оленський.

Цей цегляний, витягнутий в плані, триповерховий будинок з мансардою зберіг асиметричне трьохчастинне внутрішнє планування і склепінчасті перекриття в деяких приміщеннях першого поверху. Увагу привертають фігури атлантів, які підтримують балкон.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!