У церкві на Сихові священник причащав вірян з однієї ложечки. Позиція УГКЦ

12968 0
За словами о. Павла Дроздяка, не слід спекулювати на тому, що користувалися однією ложицею.
фото: Парафія Зіслання Святого Духа УГКЦ (Сихів) на Фейсбуку

фото: Парафія Зіслання Святого Духа УГКЦ (Сихів) на Фейсбуку

У церкві Зіслання Святого Духа УГКЦ, що на вул. Трильовського на Сихові, священник причащав прихожан за храмом, у задньому дворі з однієї ложечки. Відповідне відео опублікувала на Фейсбуку Наталія Шахрайчук.

Як повідомив у коментарі Tvoemisto.tv капелан ЛМР, речник Львівської архиєпархії УГКЦ, отець Павло Дроздяк, жодного порушення в діях священника не було, оскільки той робив згідно з усіма рекомендаціями і розпорядженням, яке видав Митрополит Львівський Ігор.

Читайте також: Молитва долає всі віддалі. Владика Володимир Груца про освячення пасок і сповідь онлайн

«Причастя відбувалося на відкритому просторі з дотриманням гігієнічних норм та дистанції, тому ми не можемо говорити про порушення. Причащали з однієї ложечки, але не доторкаючись до слизової оболонки. Водночас був присутній прислуговуючий, який тримав рушничок, промочений дезінфікуючою речовиною, і, якщо би відбувся контакт, то ложицю продезінфікували б», – каже він.

Також, за словами о. Павла Дроздяка, не слід спекулювати на тому, що користувалися однією ложицею.

«У нас завжди була традиція в церкві, що під час причастя прихожани, відкриваючи широко уста, ніколи не облизували ложицю», – додає він.

Читайте також: Світ помолився разом із Папою Франциском за закінчення страшної пандемії. Відео

Отець Павло Дроздяк також нагадує про те, що повідомляв раніше Блаженніший Святослав: церква залишається відкритою, так само як і доступним є причастя, але воно має відбуватися безпечно як для вірних, так і священника. Тільки сповідь рекомендували перенести на час, коли звершиться карантин.

Нагадаємо, що вірян закликали молитися онлайн у Страсний тиждень і на Великдень. Таку пораду надав сьогодні Глава УГКЦ Блаженніший Святослав, оскільки карантин в Україні продовжили до 24 квітня, а Великдень припадає на 19 квітня.

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!