У ЦВК розповіли, куди скаржитись на підкуп виборців

2541 0
Виборча кампанія стартувала в Україні 31 грудня
Фото: 24tv

Фото: 24tv

Якщо людина виявила незаконну агітацію або факт підкупу виборців, то має обов’язково звернутись в поліцію. Про це розповіла голова Тетяна Сліпачук, передає Укрінформ.

«Потрібно звертатись до поліції. Ви можете і нас повідомляти про це, але звертатись і фіксувати цей факт потрібно саме в поліції», – каже голова ЦВК.

Для усних звернень громадян у ЦВК працює телефонний номер (044) 256-82-15.

Читайте також: За кого на президентських виборах готові голосувати мешканці Львівщини. Опитування

Зазначимо, згідно з українським законодавством підкуп виборців карається обмеженням волі на строк до 3-х років або позбавленням волі на той самий строк з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк від 1 до 3 років для того, хто зробив таку пропозицію. Прийняття такої пропозиціїкарається штрафом від 100 до 300 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або виправними роботами на строк до 2-х років, або обмеженням волі на той самий строк.

В Україні 31 грудня стартувала виборча кампанія з виборів Президента. Висування кандидатів та подання ними документів триватиме до 3 лютого включно, а реєстрація завершиться 8 лютого 2019 року.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!