У Версалі запрацював українськомовний аудіогід

1510 0
До кінця року планують запустити 7 українськомовних гідів, зокрема у лондонському Тауері, Національному природознавчому музеї в Берліні, музейному комплексі Ватикану, Меморіальному комплексі історії Голокосту – Яд Вашемі, Державному музеї мистецтв імені Ігоря Савицького в Узбекистані.
Фото: Офіс президента

Фото: Офіс президента

Під час робочого візиту президента України до Франції перша леді Олена Зеленська запустила українськомовний аудіогід у Версальському палаці. Про це повідомляє пресслужба Офісу президента України.

Читайте також: У двох музеях Туреччини запустили українськомовних аудіогідів

«Ми наполегливо працювали дев’ять місяців, щоб після закінчення карантинних обмежень всі охочі відвідувачі Версальського палацу змогли почути екскурсію українською мовою. Це вже наш чотирнадцятий українськомовний аудіогід, і до кінця року ми плануємо запуск ще щонайменше семи аудіогідів», – каже Олена Зеленська.

Запуск аудіогіда став можливим завдяки підтримці Посольства України у Французькій Республіці, Міністерства закордонних справ України, а також перекладачці Ірині Дмитришин, акторам дубляжу Юрію Соскову та Марині Локтіоновій.

Олена Зеленська також зазначила, що у планах також є розширення списку українськомовних аудіо гідів. Їх планують запустити у лондонському Тауері, Національному природознавчому музеї в Берліні, музейному комплексі Ватикану, Меморіальному комплексі історії Голокосту – Яд Вашемі, Державному музеї мистецтв імені Ігоря Савицького в Узбекистані.

Додамо, що минулого тижня два нові українськомовні аудіогіди запустили в музеях Туреччини – у Галатській вежі в Стамбулі та в Музеї анатолійських цивілізацій в Анкарі.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!