У власність музею Шептицького у Львові передали колишню будівлю школи поліції

1585 0
У межах понад 2000 квадратних метрів простору планують створити розширену експозицію музею, а також реставраційну майстерню тощо.
фото: музей шептицького

фото: музей шептицького

Приміщення колишнього костелу отців-реформатів офіційно передали у власність Львівської Архиєпархії УГКЦ для повноцінного створення Музей Митрополита Андрея Шептицького. Раніше воно належало Міністерству внутрішніх справ. Як повідомили у Музеї Митрополита Андрея Шептицького, сьогодні там отримали акт прийому-передачі приміщення, що об’єднане з храмом Храм Священномученика Климентія Шептицького.

У межах понад 2000 квадратних метрів простору планують створити розширену експозицію музею, а також реставраційну майстерню, дитячу кімнату, лекторії та приміщення для скаутських сходин.

Читайте також: Всі Шептицькі знають про музей. Про що мріє племінник митрополита, який переїхав до Львова

«Цей документ дає старт остаточному оформленню будівлі та надалі її реставрації», – йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, на початку липня 2019 року ініціативна група на чолі з отцем Севастіяном Дмитрухом просила Львівський університет внутрішніх справ передати приміщення для створення музею. В інакшому випадку активісти хотіли розпочати протести. Однак тижнем пізніше міська рада знайшла приміщення, які можна було передати університету МВС, звільнивши місце на вул. Кривоноса, 1 для музею Андрея Шептицького. Під час візиту президента Зеленського того ж року йшлося про створення великого духовно-освітнього центру Митрополита Шептицького, який має розміститися на всій території колишніх обох монастирів  і реформатів, і сестер милосердя. 

Ольга Коваль

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!