У ВООЗ вказують на молодь як на головних поширювачів Covid-19

3031 0
Про молодь як основних поширювачів коронавірусу говорять і в інших країнах Європи.
Фото: Freepik

Фото: Freepik

Представники Всесвітньої організації охорони здоров’я (ВООЗ) та органів із питань громадського здоров’я кількох країн Європи вказують на те, що молодь зараз є головним поширювачем коронавірусної інфекції. Про це в інтерв’ю BBC заявив регіональний директор ВООЗ у Європейському регіоні Ганс Клюґе.

«Ми отримуємо повідомлення від органів охорони здоров’я деяких країн про те, що більшу частку людей з новою інфекцією спостерігають серед молоді. Для мене це достатньо твердий аргумент, аби переосмислити те, як краще це донести до молодих людей», – каже він.

Читайте також: Звідки взявся новий коронавірус. Дослідження науковців

Окрім цього, про молодь як основних поширювачів коронавірусу говорять і в інших країнах Європи. Приміром, у Нідерландах виявили, що серед людей молодшого віку вірус поширюється швидше, ніж серед старших.

Водночас керівниця департаменту охорони здоров’я французького регіону Бретань Анн-Бріяк Білі заявила, що нещодавні спалахи коронавірусу там пов’язані з поведінкою людей віком 18-25 років, які не дотримуються соціальної дистанції.

Нагадаємо, що раніше Всесвітня організація охорони здоров'я спростувала інфрмацію про те, що пандемія коронавірусу залежить від сезонності. Вона не поводить себе як грип чи інші сезонні захворювання. Поки люди досі думають про сезони, пандемія розповсюджується однією великою хвилею зі своїми піками і спадами.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!