У випадку блекауту в Києві понад 90% бюветів можуть заживити генераторами

1075 0
Бювети можуть стати тимчасовим джерелом води для киян на випадок знеструмлення об'єктів «Київводоканалу»
Фото з відкритих джерел

Фото з відкритих джерел

У столиці вже понад 90% від загальної кількості бюветних комплексів можуть бути оперативно підключені до генераторів у випадку тривалої відсутності централізованого водопостачання. Про це повідомляє заступник голови КМДА Петро Пантелеєв.

«Роботу з пошуку та придбання резервних джерел електро- та теплової енергії не припиняємо ні на мить. Одним із важливих елементів системи життєзабезпечення, яка повинна працювати у випадку надзвичайної ситуації, є бюветна мережа. Вона є тимчасовим джерелом води для містян у разі знеструмлення насосних станцій, поки роботу системи водопостачання не буде відновлено», – сказав він.

Заступник голови КМДА зазначив, мапа бюветів розміщена на сайті спеціалізованого водогосподарського комунального підприємства «Київводфонд», яке здійснює обслуговування та ремонт бюветів, а також їх підключення до генераторів. На карті бювети позначені різними кольорами, зокрема, фіолетовим – ті комплекси, що мають можливість підключення до генератора.

Нагадаємо, «Київводоканал» отримав від ЮНІСЕФ 35 генераторів.

Станіслав Нестеренко


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!